Voor sommige mensen is een concertbezoek financieel niet haalbaar. Bovendien zijn er voor hen heel wat drempels om een cultuurhuis binnen te stappen. Wat niet betekent dat een concert geen welkome verpozing of hart onder de riem kan zijn.

Dankzij het burgerinitiatief Enchanté, vooral gekend van de uitgestelde koffies, kan je een uitgesteld ticket kopen voor iemand die zelf de nodige financiële ruimte niet heeft.

Hoe werkt dit praktisch?

  • Je koopt een uitgesteld ticket Enchanté of voegt dit toe aan je winkelmandje. Je rekent af. Hiermee is je taak volbracht. Met het e-ticket dat je ontvangt moet je niets meer doen. 
  • De Handelsbeurs houdt alle uitgestelde tickets digitaal bij voor iemand in een kwetsbare situatie.
  • Enchanté maakt dit aanbod bekend bij haar leden via ambassadeurs en sociale partners als OCMW, psychiatrische instellingen, daklozenorganisaties...
  • De persoon in moeilijkheden vraagt naar een ticket en en zet het in voor een concert naar keuze in de Handelsbeurs. 

Lid van Enchanté?

Maak je deel uit van Enchanté en heb je zin in een concert?

  • Stap de Handelsbeurs binnen als er een concert is. Stel jezelf even voor aan de balie en verwijs naar Enchanté. Als het concert niet uitverkocht is, zal de persoon aan de kassa jou een uitgesteld ticket geven voor het concert van die avond. 

Wil je vooraf weten of een concert uitverkocht is?

  • Kijk naar de ticketknop op de website. Daar vind je terug of er nog tickets zijn.
  • Stuur vooraf een mailtje naar nicolas.teirlynck@handelsbeurs.be. Hij laat je weten of er nog tickets zijn en legt een uitgesteld ticket voor je klaar aan de balie.

Enchanté

Het burgerinitiatief Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars en burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. 

Zo wil Enchanté drempels verlagen, sociale muren slopen en van Gent een thuis maken voor iedereen.