OktoБЭЯ 17 line-up

Avondprogramma

Na de bestorming van de Handelsbeurs barst binnen een gratis muziekfeest los met de crème de la crème van de inventieve Russische folk-, punk- en rockscène.

Meer info over het dagprogramma:
OktoБЭЯ 17 * za 21.10.17
gratis toegang

De vier vrouwen van Iva Nova laten zich inspireren door Slavische folkmuziek, maar voegen er behoorlijk wat punch aan toe.

Verwacht dus geen traditionele Russische folk, maar opzwepende gitaarriffs en uitstapjes naar punk en rock-’n-roll. Terwijl de accordeoniste je laat afdwalen naar het Russische platteland, brengt de zangeres je met psychedelische synths naar de grootstad terug.

20u * concertzaal

Het Russische ensemble Urga zorgt voor de warme sfeer van een echt Russisch feest.

20u50 * foyer
23u15
* foyer

Otava Yo brengt niet wat je typische Russische folkrock noemt.

Op traditionele Russische instrumenten brengen ze het verleden weliswaar tot leven, maar niet zonder het toevoegen van absurde humor en heerlijk dansbare grooves.

21u05 * concertzaal

Enkele B-boys van de hiphopvereniging Together we stand laten zich inspireren door eeuwenoude Russische mooves. 

Ze zetten de foyer op stelten met een choreografie onder begeleiding van Sam De Waele. Met o.a. Tim Stevens, Steffen Meirlaen en Emiel Ruys. 

22u * foyer

Glintshake wordt ook wel eens de Russische Feist genoemd. De band specialiseert in fulminerende en psychedelische gitaarrock die ook aan tieneridolen Sonic Youth en Dinosaur Jr. doet denken.

Op hun laatste album maakten ze een ommetoer en keerden ze van Engelse teksten terug naar hun Russische roots. Voortdurend vinden ze zichzelf terug uit en bewandelen ze de grens tussen Russische pop en avant-gardemuziek.

22u25 * concertzaal

Dj-duo Cosy Cozy © Michiel Devijver

23u40 * foyer