Ha'fest line-up vr 04.05

Ha'fest is een niet aflatende stroom van impressies. Op de eerste festivaldag worden de twee bands in de concertzaal afgewisseld met een dansperformance in de foyer.

In de foyer - 21u15 & 23u15

Thomas Jillings (elektronica) & Giada Castioni (dans)

Danseres Giada Castioni en muzikant Thomas Jillings (Linus, Sgt. Fuzzy, Book of Air (vvolk), Keenroh XL) improviseren tussen het publiek.

Zaterdag nemen ze de concertzaal in met Goodbye Princess.


Timetable Ha'fest dag 1

In de concertzaal - 20u15

Jim Black’s Malamute

Al meer dan twintig jaar is drummer Jim Black een van de hoekstenen van de New Yorkse jazz scene. Hij speelde zich in de kijker aan de zijde van Dave Douglas, Uri Caine, Tim Berne en Nels Cline, alvorens een aantal bands zelf te leiden. Malamute is zijn meest recente groep. 

Black zit prominent op de voorgrond. Met toetsenist en elektronica wizard Elias Stemeseder en bassist Chris Tordini vormt hij een hecht ritmisch trio dat de muziek vooruit stuwt. Daartegenover staat het tegelijk indringende als laid back saxgeluid van Oskar Gudjonsson. Een bizarre mix voor een magisch Malamute.


In de concertzaal - 21u45

Jaga Jazzist

Ook al maakt het Noorse Jaga Jazzist fantastische platen, het zijn vooral de live concerten die hen een legendarische reputatie bezorgen. De achtkoppige band gaat volledig loos en kan je meenemen op een trip waar je liever nooit van terugkomt. 

Het zijn allemaal multi-instrumentalisten, waardoor sferen drastisch kunnen wijzigen. Van opzwepende grooves naar transcendente soundscapes. Op hun vijfde studioalbum Starfire (2015) gingen ze met hun energetische klanktapijten de elektronische toer op.