Ha'fest line-up za 05.05

Ha'fest is een niet aflatende stroom van impressies. Op de tweede festivaldag worden de drie bands in de concertzaal afgewisseld met kortere concerten in de foyer en op het terras.

Op de Kouter

15u Bram Stadhouders' Big Barrel Organ

In de jaren 20 vond je er een in elke danszaal of café. Dansorgels. Ofwel grote draaiorgels, voorlopers van de jukebox en daarna de synthesizer. Gitarist Bram Stadhouders werd verliefd op de Rhapsody, het grootste mobiele dansorgel ter wereld.

Op de Kouter sluit hij er zijn gitaar op aan en bespeelt zo vijf ton aan percussie, accordeons en een massa orgelpijpen.

In de foyer

18u50 Innerwoud (nieuwe plaat) 

Innerwoud is een drony neoklassiek soloproject op contrabas. Recent nog te horen in de soundscape opera ‘Medeamaterial’ van de jonge theatergroep lab.oratorium en de dansperformance ‘Grashalm’. 

Na debuutalbum Mirre (2015, Consouling Sounds) volgt op Ha’fest een nieuwe plaat met diepe, gelaagde drones. 


17u35 & 20u35 Aya Suzuki (percussie)

Deze Japanse heeft een achtergrond in klassieke muziek, die ze maar al te graag combineert met tribaal aandoende improvisaties op allerhande percussie-instrumenten. Ze soleert twee maal met Bach in de foyer.

Timetable Ha'fest dag 2

In de concertzaal

16u Ansatz der Maschine (surround show)

Na tien jaar van dromerige indietronica zoekt Mathijs Bertel met Ansatz der Maschine steeds andere grenzen op. In een surround show van beeld en geluid plaatst hij klassieke instrumenten in duel met field recordings en live elektronica. Voor fans van Efterklang, DJ Shadow en Aphex twin.  

Ansatz der Maschine speelt de soundtrack voor een film die nog geschreven moet worden. Voor de gelegenheid dus in uitgebreide bezetting, zelfontworpen visuals en met luidsprekers voor, achter én boven het publiek.

In de concertzaal

19u35 Inwolves (cd-release)

Drumster Karen Willems is een zelfverklaarde wroeter, een ongedurige zoeker. Naast haar werk bij Yuko, Zita Swoon Group en Delvaux is ze met haar eigen Inwolves aan haar derde plaat toe.

Op Color In The Zoo kleuren stevige elektronicatapijten iets lichter, met ruimte voor dromerige field recordings, een arsenaal aan instrumenten en psychedelische melancholie.

De bezetting kreeg een uitbreiding met de Turkse gitarist Barkin Engin en de Deense violist Nils Gröndahl. Haar immer rusteloze instinct bepaalt de koers.

In de concertzaal

21u15 Goodbye Princess

Goodbye Princess. In de naam alleen al zit er een verhaal verborgen. Danseres Giada Castioni en muzikant Thomas Jillings (Linus, Sgt. Fuzzy, Book of Air (vvolk), Keenroh XL) laten zich inspireren door eeuwenoude mythes, beeldend werk van Egon Schiele en paradijsvogels. 

Gelaagde soundscapes en hedendaagse dans versterken elkaar in een krachtige performance.


In de concertzaal

22u Stéphane Galland & (the Mystery of) KEM ft. Ravi Kulur

Na 25 jaar Aka Moon heeft jazzdrummer Stéphane Galland niets meer te bewijzen. Zijn honger naar complexe ritmes bracht hem naar India, Afrika, het Midden-Oosten en weer terug. Met (the Mystery of) KEM integreert hij die ritmische roots in zijn geheel eigen taal.

Hij omringt zich hiervoor met uitdagende Belgische muzikanten uit de volgende generatie. Daarenboven komt ook Ravi Kulur hen vergezellen, een van de meest prominente Indische fluitspelers ter wereld (Ravi Shakar, Anoushka Shankar,…).

Solo’s op het terras

Het terras achteraan de Handelsbeurs is een overdekte open ruimte aan de waterkant. 

Trappen naar beneden toe vormen de arena, waar een solist creatief met de nagalm aan de slag gaat. 

17u Nils Vermeulen (contrabas)

In zijn zoektocht naar de akoestische mogelijkheden van de contrabas creëert Nils Vermeulen zijn eigen muzikale plek. 

Hij vertrekt vanuit specifieke technieken, maar combineert deze met de vrijheid van geïmproviseerde muziek.

18u15 Niels Van Heertum (eufonium)

Een solo op eufonium of tenortuba, je hoort het niet elke dag. Langgerekte tonen, waar de klank op zich de hoofdrol speelt. 

Na zijn eerste solo release bij g r a n v a t gaat Niels Van Heertum verder met het verkennen van geluidsbarrières en de mogelijkheden van zijn instrument.