Het Gentse wereldmuzieklabel Zephyrus Records wordt 15 jaar. Tijdens Ha’fest kapen ze vrijdagavond voor een explosieve labelnight.

Full concerts in de concertzaal
Cd-releases van Black Flower en Palenque Matongé 

Kortere acts op de Kouter, in de foyer en op het terras
La Panika en Jon Birdsong solo 

Ha'fest dag 1
vr 17.05

Timetable

La Panika | Balkan en gypsy 

De balkanband La Panika put inspiratie uit Franse, Bulgaarse en Macedonische hoek. 

Op hun album Darmadan (2018) wordt de vrolijke bende vervoegd door de accordeonist Neshko Neshev en de Iraakse kanunspeler Osama Abdulrasol. 

Ze schilderen met een breed gamma aan klankkleuren en zetten daarbij in op de dansbenen.

Black Flower (cd-release) | Ethiojazz met afrobeats

Black Flower breit een vervolg aan hun psychedelische vibes, afrobeats en melodische ethiojazz. Ze presenteren hun nieuwe album Future Flora

Hun grote voorbeeld Mulatu Astatke blijft stevig aanwezig in de muziek, met daarbij een zweem opstandigheid van Fela Kuti en wat onverwachte hoeken af à la John Zorn. Ze laten het geheel borrelen in oriëntaalse toonladders opgepikt tijdens verre reizen en in de muzikale broeihaard van Brussel.

★★★★ in De Standaard

Palenque Matongé (cd-release) | Afro-Colombiaans feest 

Palenque Matongé verenigt de Afro-Colombiaanse groep Alé Kumá met de Congolese meestergitarist Dizzy Mandjeku. Ze verzilveren hun opzwepende ritmes in een eerste album.  

Reis van de Congolese soukous naar de Afro-Colombiaanse muziek van de Caraïbische en Pacifische kust, vergezeld van ervaren knarren en jonge stormlopers. 

Jon Birdsong | kornetsolo op het terras 

De Amerikaanse kornetspeler Jon Birdsong brengt een soloperformance gebaseerd op improvisatie en de galmende akoestiek van het buitenterras, analoog met het concept van zijn soloplaat Fortress.

Birdsong is onder andere actief bij Black Flower en B.O.X. en werkte samen met Calexico, Beck en dEUS.