Wim Wabbes, de nieuwe voorzitter van EJN

Europe Jazz Netwerk koos een nieuwe aanvoerder. Na zijn jarenlange inzet ging de eer naar de artistiek directeur van de Handelsbeurs.

Jazz op Europees niveau

Het Europe Jazz Network voor jazz en creatieve muziek behoort tot een van Europa's grootste en meest levendige muzieknetwerken. Handelsbeurs Concertzaal is al jaren een actief lid.

Op vrijdag 11 september 2020 verkoos het netwerk een nieuwe voorzitter voor haar raad van bestuur: Wim Wabbes, de artistiek directeur van de Handelsbeurs.

Wim volgt Jan Ole Otn├Žs op en laat zich in de raad vergezellen door vice-president Martel Ollerenshaw en verder Martyna Markowska, Sunna Gunnlaugs, Lobke Aelbrecht, Minnakaisa Kuivalainen, Kenneth Killeen, Enrico Bettinello en Oyvind Skjerven Larsen.

Ook al zijn het uitdagende dagen voor de muzieksector, toch geeft deze benoeming een nieuw en hoopvol signaal voor het onderhouden van toekomstgerichte gesprekken op Europees niveau.

  • Team Handelsbeurs wenst collega Wim Wabbes proficiat! Hij op zijn beurt kijkt uit naar het allereerste jazzconcert van het seizoen, van AKA Moon (25.09). The show must go on!

foto © Evy Ottermans

Gepubliceerd op ma 14.09.20