Verse Vis? Door de programmator

Liefde voor muziek gaat door de maag. Ofzoiets. Op 22 april combineer je gezellig tafelen en nieuwe jazz-ontdekkingen. De programmator geeft een woordje uitleg.

"De Belgische jazzscene boomt en blinkt uit in creativiteit. Dat is niet enkel hier gaande, ook op prospectie in het buitenland word ik soms verrast door een jonge band die me helemaal van de kaart blaast. 

Tijdens Verse Vis / Fresh Fish geven we briljant jong talent een podium. Op 22 april treden vier groepen op. 

De bands spelen korte sets van 45 minuten. Tijdens de break serveren we echt verse vis met frietjes, of een vegetarisch equivalent. Gezellig aan een lange tafel, opladen voor deel twee."

Vier bands in vogelvlucht:

"Donder is een Belgisch pianotrio. Ze spelen verstilde lyrische muziek, bijna contemplatief. Prachtige landschappen die voor je ogen voorbij schuiven." 

"Marie Kruttli is een jonge Zwitserse pianiste. Met haar trio speelt ze krachtige melodieën die ze goed arrangeert. Haar muzikanten kunnen er dan de vrije loop mee nemen. Het resulteert in inventieve, rijke, gelaagde muziek." 

"De gebroeders Dousteyssier vormen de frontlijn van het Franse Post K. Twee virtuoze blazers. Ze nemen in kwartet de swing van de jaren 20-30 onder handen. 

Hun muziek deed me breed glimlachen door de meest bizarre en grappige wendingen."  

"Bardo, de groep rond pianist Gilles Vandecaveye, stelt haar eerste plaat voor. Vijf muzikanten die alles samen in wel 15 bands spelen, gewapend in zowel akoestische als elektrische muziek.

Die brede muziekpraktijk en het creatieve talent maken dat hun muziek aan de ribben kleeft, naar de keel grijpt en je in je stoel laat dansen."   

Gepubliceerd op ma 19.03.18