Van de radio naar het podium

My Favorite Things op Klara trakteerde heel de zomer op verfrissende radio. Heel wat gasten verschijnen binnenkort ook in de Handelsbeurs.

Roland Van Campenhout op 1 september 2019 in 'My Favorite Things'
Blueslegende, sjamaan en muziekfanaat Roland vertelt over hoe de spontaniteit van de jazz ook in zijn muziek sloop, zijn vele reizen naar exotische bestemmingen en het perfecte begin van een dag: Bach op hoog volume in combinatie met de geur van een oude, kartonnen platenhoes.

In de Handelsbeurs
➤ WO 18.09.19 Roland 75 Extravaganza

Yannick Peeters op 25 augustus 2019 in 'My Favorite Things' 
Contrabassiste Yannick Peeters haar verhaal gaat over steeds meer vastberaden voor haar eigen pad gaan, de uitdagingen die een gezin met 3 kleine kinderen en ouders met druk bezette muzikantenagenda’s met zich meebrengt en over muzikale muzes die haar leven veranderden.

In de Handelsbeurs
➤ WO 13.05.20 GingerBlackGinger

Bert Dockx op 11 augustus 2019 in 'My Favorite Things'
Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans, Strand, Ottla) heeft het over hoe hij de jazz ontdekte via de vrije muziek, waarom Fred Van Hove en John Coltrane aan de basis liggen van wat jazz voor hem betekent, waarom hij veel en graag covers speelt en hoe Sun Ra, Ornette Coleman en al de rest in feite gewoon perfect dansbaar zijn.

In de Handelsbeurs
➤ DO 23.01.20 Ottla (albumrelease)

Dré Pallemaerts op 28 juli 2019 in 'My Favorite Things'
Drummer en geluidstechnicus Dré Pallemaerts heeft het over luisteren naar Miles op een walkman, toeren met Toots, en als jonge muzikant naar Amerika trekken in het kielzog van mentor Jeff Hamilton, om uiteindelijk in de blauwe Honda Civic van Diana Krall te belanden. 

In de Handelsbeurs
➤ WO 16.10.19 Alex Koo Trio ft. Jean-Paul Estiévenart 

Rudy Trouvé op 14 juli 2019 in 'My Favorite Things'
Muzikant en kunstenaar Rudy Trouvé heeft het over de invloeden die mee zijn muziek bepalen, over hoe muziek en beeldende kunst zich tot elkaar verhouden en over hoe kurkdroge humor de dingen bevattelijk maakt. 

Het gaat natuurlijk ook over toeren met Dead Man Ray langs de zomerfestivals deze zomer. En hij presenteert expliciet zomerse vibes in de vorm van een perfecte soundtrack bij een zwoele zondagavond. Het Hawaii shirt moet u er zelf bij verzinnen.

In de Handelsbeurs
➤ VR 06.12.19 Dead Man Ray

Maaike Wuyts op 7 juli 2019 in 'My Favorite Things'
Booker en manager Maaike Wuyts vertelt hoe ze op jonge leeftijd in een beroep rolde dat in België eigenlijk nog niet bestond en over hoe reizen onlosmakelijk verbonden is met wat ze doet. Daarnaast gaat het over de vele dolle avonturen onderweg en haar totale betrokkenheid bij haar producties. 

Dat kan betekenen dat ze zelf in de potten roert voor een Indiase muzikale held die zijn lokale cuisine niet vindt in de Indiase restaurants van Brussel. Maar het gaat vooral over het toeval en haar gut feeling, die van de ene naar de volgende interessante ontmoeting leidt.

In de Handelsbeurs
➤ VR 20.09.19 Heleen Van Haegenborgh & Seppe Gebruers (piano) / De Beren Gieren
➤ WO 16.10.19 Alex Koo Trio ft. Jean-Paul Estiévenart
➤ VR 03.04.20 Aka Moon: 'Opus 111'

Gepubliceerd op ma 02.09.19

Andere muziekliefhebbers ontdekten ook volgende concerten:

jazz

Met o.a. bassiste Yannick Peeters, sopraan Claron McFadden en drummer Jim Black (NY)

wo26.01.2220u15