Piano day

Tijd om de piano met al haar 88 toetsen in de bloemetjes te zetten. Welk moment is daar beter voor geschikt dan 29 maart, de 88ste dag van het jaar.

Piano Day is een wereldwijd fenomeen, dat we ook in de Handelsbeurs graag vieren. Bij volgende concerten komt de prachtige klank van de piano volledig tot haar recht:

za 01.04 Tigran Hamasyan solo (piano) | jazz
‘De nieuwe Keith Jarrett' met een nieuwe soloplaat. Amerikaanse jazz met Armeense invloeden. Soms zingt hij ook een beetje.

vr 21.04 Bram De Looze solo (piano): 'Piano e Forte' | jazz
Jazz op historische klavieren. Bram De Looze (LABtrio, Septych) koos uit het pianoatelier van Maene drie historische piano's uit. Met die verschillende klankwerelden slaat hij aan het improviseren.

za 29.04 Ha'fest met o.a. Marcin Masecki | jazz
Tijdens het Handelsbeurs festival speelt de Poolse Marcin Masecki verschillende keren in de foyer. Samen met een drummer laat hij zijn geniale gekte los op oude ragtimes (denk The Entertainer van Scott Joplin).

vr 05.05 Jean-Guihen Queyras (cello) & Alexander Melnikov (piano) | klassiek
Deze aan elkaar gewaagde meestermuzikanten gaan aan de slag met Beethoven, Schumann, Rachmaninov, Webern; ook niet de minsten.

do 18.05 Jeremy Denk (piano) | klassiek
Een ideaal concert voor wie bij klassieke muziek het overzicht kwijt is. Of wie wil lachen. Of gewoon intens luisteren. Deze Amerikaan geeft een lesje muziekgeschiedenis van Machaut over Brahms tot Cage.

Happy Piano Day!

Gepubliceerd op wo 29.03.17