Oceans are rising, so get informed

Eco-actie op Gentse schaal.

Wat doet die lijn op onze gevel? 

Gedurende de maand maart schaart de Handelsbeurs zich samen met andere Gentse cultuurhuizen achter de actie Oceans Are Rising

In de inkomhal en op de gevel zie je een symbolische rode lijn op 2 meter hoogte. Wordt Gent in de toekomst de parel van de Vlaamse kust? Liever niet. Laten we elkaar informeren en inspireren, ga eens een kijkje nemen bij So Get Informed.

Hier een krantenartikel over de materie, van Jill Dhondt in Het Laatste Nieuws:

Gentse cultuurhuizen symbolisch onder de zeespiegel

Veertien culturele huizen in Gent plakten een rode lijn op hun gevel op twee meter hoogte. Hiermee nemen ze deel aan de campagne ‘Oceans are rising, so get informed’, die ijvert voor meer bewustwording rond klimaatverandering.

“Zal binnen tien jaar de zeespiegel twee meter gestegen zijn? Nee, maar in de komende jaren moeten we de uitstoot van de broeikasgassen drastisch terugdringen om een gevaarlijke opwarming tegen te gaan”, zegt Koen Meirlaen, de vader van de campagne. 

Samen kunnen we de opwarming een halt toeroepen. Maar daarvoor heb je de juiste informatie nodig over de oorzaken, gevolgen en vooral de oplossingen voor klimaatopwarming.

Die informatie is beschikbaar op de website. Iedereen die mee bewustwording wil verspreiden, kan een rode lijn aanbrengen op twee meter hoogte die de zeespiegelstijging symboliseert. 

De Gentse Universiteit, HOGENT en de Arteveldehogeschool sloten even geleden aan, nu volgen De Expeditie, Danspunt, NTGent, de Handelsbeurs, het KASK, Les Ballets C de la B, Kopergietery, Campo, STAM, De Kunstenbibliotheek en De Krook.

Gepubliceerd op ma 09.03.20