Nieuw: Club Barok

Dit seizoen pakt de Handelsbeurs uit met een bijzondere reeks barokconcerten. Geen muisstille zaal met keurige rijen zitplaatsen, maar een gezellig salon met tafeltjes en ongenummerde stoelen, omgeven door kaarslicht. De hoven van de 17de en 18de eeuw herleven!

Dit seizoen pakt de Handelsbeurs uit met een bijzondere reeks barokconcerten. Geen muisstille zaal met keurige rijen zitplaatsen, maar een gezellig salon met tafeltjes en ongenummerde stoelen, omgeven door kaarslicht. De hoven van de 17de en 18de eeuw herleven! Als toemaatje brengt de Belgische jazzband AKA Moon muziek geïnspireerd op die van componist Domenico Scarlatti.

ENSEMBLE NEVERMIND – WO 21.10.15

Telemann was in de 18de eeuw van een even groot kaliber als Madonna vandaag is. En toen kwam de Bachrevival. Tijd om die twee met elkaar te meten. De Parijse twintigers van Nevermind trekken ten strijde en brengen oud werk met vernieuwde energie. Het volgende filmpje is een van de redenen waarom ze in oktober op het Handelsbeurspodium staan:

AKA MOON FT. FABIEN FIORINI – DO 26.11.15

Met hun kruisbestuiving tussen jazz, wereldmuziek en avant­garde maakt het trio AKA Moon al jaren het mooie weer. Ze brengen een even fantasierijke als ingenieuze vertaling van enkele van Scarlatti zijn sonates, met virtuoos Fabien Fiorini op piano.

ENSEMBLE MASQUES – DO 04.02.16

Het Canadese Ensemble Masques gooit wereldwijd hoge ogen. Ze nemen het repertoire van o.a. Bach en zijn voorlopers Buxtehude en Biber onder de loep. Melodische dansen, virtuoze vioolmuziek en de ingenieuze kunst van de fuga.

HÉLÈNE SCHMITT, RAFFAELLA MILANESI & ENSEMBLE LUCERAM – WO 13.04.16

De jonge sopraan Raffaella Milanesi kruipt in de huid van verscheurde dames uit de muziekgeschiedenis. Onder begeleiding van barokvioliste Hélène Schmitt en het ensemble Luceram brengt ze de liederen van Händel, Scarlatti en Vivaldi tot leven.

Gepubliceerd op di 15.09.15