Muzikaal ontmoetingsproject uit de startblokken

En ze zijn vertrokken! Zes muzikanten, met een filmcrew, naar Turkije. Het langverwachte project 'Onderweg / Yolda / En Route' schiet uit haar startblokken. Volg hun traject via www.projectyolda.be of op twitter via #Yolda14.

En ze zijn vertrokken! Zes muzikanten, met een filmcrew, naar Turkije. Het langverwachte project 'Onderweg / Yolda / En Route' schiet uit haar startblokken, en in de Handelsbeurs zullen we dat geweten hebben.

Niet alleen bevriende muzikanten zoals Karen Willems en Wouter Vandenabeele hebben het land verlaten, ook collega's uit productie reizen de komende twee weken mee in dit multiculturele en muzikale project.
I.s.m. De Centrale.

Volg hun reis via www.projectyolda.be of #Yolda14.

Hier in België kan je alles op de voet volgen. Wat staat er te gebeuren?

Stap 1 De muzikanten ontmoeten in Istanbul en Izmir plaatselijke musici, die hen een aantal dagen onderdompelen in de Turkse cultuur.

Stap 2 Samen reizen ze in drie teams via historische migratieroutes terug naar België: sommigen met de trein, anderen met de auto.

Stap 3 Onderweg stoppen ze afhankelijk van hun traject in Ljubljana, Boekarest of Boedapest. Daar krijgen ze van een lokale migratiemuzikant een lied cadeau, waar ze muzikaal mee aan de slag gaan.

Stap 4 Eens in België kunnen de teams nog even repeteren alvorens ze het resultaat van hun ontmoeting presenteren tijdens Istanbul Ekspres. Tegen dan kan je tussen de concerten door ook het filmische reisverslag van hun avonturen zien.

Tijdens deze muzikale reis houden de teams je op de hoogte via www.projectyolda.be. Maar ook op deze site en via facebook blijf je up to date!

Tweeten over Project Yolda? #Yolda14

Gepubliceerd op di 28.10.14