Muziek voor movie nights

Dit najaar spelen er heel wat bands muziek die als filmsoundtrack kan doorgaan, vaak ook toepasselijk ondersteund door visuals. Een overzicht!

vr 19.10 Yuko (cd-release) 

Nieuwe en herwerkte songs uit de voorbije tien jaar, gebundeld in een vijfde langspeler. Dit is pure herfstmuziek. 

In thuisstad Gent worden de songs ondersteund met visuals van de Londense illustrator David Foldvari en de stem van sopraan Lore Binon, voor een extra dromerig effect.

wo 24.10 Flat Earth Society (cd-release)

Deze bigband springt vrolijk door de geschiedenis van de filmmuziek, met genoeg gekke kronkels en maar liefst twintig jaar ervaring.

"Jaag de twee schijfjes van Untitled #0 er in één ruk door, en het valt alweer op hoeveel de muziek van FES gemeen heeft met de filmkunst. Niet alleen omdat je meerdere generaties soundtracks hoort passeren, maar ook omdat de band, net als een ervaren filmregisseur, zo bedreven is in het vertellen van verhalen en elke beschikbare tactiek gebruikt om de luisteraar op te winden, te verrassen of in de luren te leggen." Guy Peters

do 13.12 Pieter Embrechts: 'A Street Concert'

Pieter Embrechts maakte letterlijk een film, waarbij hij live liedjes bij voorziet. Met een warme stem en een actueel, Antwerps verhaal. I.h.k.v. Festival van de Gelijkheid

ma 17.12 Foyer Soiree: The Milk Factory

De Gentse mannen van The Milk Factory produceren de ideale muziek voor een imaginaire roadtrip, tussen gelaagde jazz en ingetogen folk. Ze stellen nieuw materiaal voor in de foyer.

wo 19.12 The Bony King of Nowhere (cd-release)

Bram Vanparys laat in zijn ziel kijken, met nieuwe liedjes vol ingetogen smart. 

"Brede arrangementen, gedetailleerde soundscapes, opmerkelijk geproducete drums, en sologitaren die zich het ene moment op de achtergrond bezighouden, en het andere moment op je tenen komen staan." Humo, ⭐⭐⭐⭐

Kijk je iets breder, dan kan deze lijst nog wel even doorgaan. Meer van eerder filmische concerten schuilen er onder de paraplu van 'ingetogen muziek' in de concertagenda. Have a listen.

foto © Georgia Vagim

Gepubliceerd op di 16.10.18