Melting Pot, een internationaal parcours

Laat artiesten uit heel Europa elkaar op podium treffen en kijk wat er gebeurt. Dat was het uitgangspunt van Melting Pot. Het werd een hit. Sinds 2013 komen artiesten uit verschillende domeinen samen in een Europese grootstad voor een repetitieperiode mét grand finale.

Naast ons muziekprogramma in huis zet de Handelsbeurs ook in op het internationale toneel, waarbij we speelkansen proberen bieden voor jonge Belgische muzikanten en bands.

Zo speelde contrabassist Kobe Boon (Steiger, Mòs ensemble, Kreis,…) de laatste maanden al op verschillende Europese podia in het kader van Melting Pot. Hierbij werken vijf culturele partners samen om muzikanten uit evenveel landen elkaar te laten ontmoeten.

Melting Pot

Zo speelde Kobe de laatste maanden op het Saalfelden Jazzfestival (Oostenrijk) en Victoria scene (Oslo). Binnen enkele weken vertrekt hij naar het Berlin Jazz festival. Dit met de volledige Meltig Pot band, met leden die door elk deelnemende cultuurpartner werden geselecteerd:

  • Katharina Ernst uit Oostenrijk - drums 
  • Mia Dyberg uit Denemarken - sax
  • Andreas Røysum uit Noorwegen - klarinet 
  • Kobe Boon uit België - bas
  • Zbigniew Kozera uit Polen - bas

Wie zijn die partners? Handelsbeurs, Victoria scene Oslo, het Saalfelden Jazz festival in Oostenrijk, het Jazz fest Berlin en het Jazztopad festival in Polen. 

Alles samen levert het een fantastische ervaring op voor deze beloftevolle muzikanten. Hou ze in de gaten!

Gepubliceerd op wo 09.10.19