Jazzpret voor jonge oren (6+)

’s Lands meest tegendraadse bigband Flat Earth Society blaast twintig kaarsjes uit. Ze vieren dat met een herneming van hun meest succesvolle werk ‘De Oesterprinses’, waarbij ze de gelijknamige stille film uit 1919 van een uitbundige live soundtrack voorzien. Exclusief voor de Handelsbeurs doen ze dit ook op minimaat, met een extra concert voor frisse oren vanaf 6 jaar.

Al twee decennia lang plaatst Flat Earth Society (FES) muzikale creativiteit en speelsheid centraal, waarbij ze koorddansen op de grens tussen jazz en avantgarde. Met succes, want hun aanstekelijke enthousiasme en dartele virtuositeit slaat wereldwijd over op hun publiek.

Waarom dan niet dezelfde muziek brengen voor kinderen? Jonge oren verdienen én verdragen toch immers dezelfde kwalitatieve muziek als hun ouders? Des te meer als het spelplezier ervan afspat. Op vraag van de Handelsbeurs springt FES dus mee op de kindertrein.

Slapstick met Ossi en Nucki

‘De Oesterprinses’ heeft alles in zich om jonge oren te bekoren. Bij de knotsgekke, meesterlijk gebrachte live soundtrack hoort een film boordevol slapstick die doet gieren van het lachen. 

Daarin gaat een verwaande oestermagnaat op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat voor zijn rotverwende dochter Ossi. Bij gebrek aan beter wordt dat de verarmde, ongemanierde prins Nucki. Ze belanden in een verhaal dat prikkelt, bruist en buldert, met als hoogtepunt het huwelijk waar alle gasten door een besmettelijke foxtrot- epidemie onstuimig en onophoudelijk beginnen dansen.

Foxtrot in de foyer

Om al wat op te warmen kunnen de kinderen voor het concert hun eigen gekste danspasjes laten vastleggen op een ware filmset in de foyer. Tijdens de workshop Slapstick voor Beginners gaan ze voor het oog van de zwart-witcamera met een instructeur aan de slag, goed voor een heerlijk uurtje samen stuntelen, struikelen, lachen en brullen. 

Na het concert van Flat Earth Society schitteren alle deelnemers op het grote scherm in de foyer, als echte filmsterren uit de vorige eeuw. En voor de inmiddels hongerige magen staan pannenkoeken klaar. Alles samen geeft dat een niet te missen namiddag voor jong en iets ouder.

ZA 18.01.20 Flat Earth Society: ‘De Oesterprinses’ (6+)
In een notendop:

  • 15U00–15U45 Gratis mits concertticket
    Workshop Slapstick voor beginners door Productions en Zonen
  • 16U00–16U50
    Familieconcert De Oesterprinses
  • VANAF 17U00
    Het resultaat van de workshop en pannenkoeken verkrijgbaar in de foyer

Bekijk het volledige familieaanbod 

Gepubliceerd op di 26.11.19

Andere muziekliefhebbers ontdekten ook volgende concerten:

overdag
voor kinderen
jazz
wereld
Uitgesteld

Op muzikale wereldreis in een sprookjesachtig universum + workshop knutselen

wo15.04.2016u00
overdag
voor kinderen
jazz
pop / rock / song

Piano en jazz voor het hele gezin

wo20.05.2016u00