Gentse Feesten met Boomtown

Het muziekprogramma in de Handelsbeurs!

di 17.07 - Tickets

18u40 Teme Tan

De Belgische-Congolese Tanguy Haesevoets moet zowat de meest ontwapende artiest van deze planeet zijn. Ritmisch, vrolijk, maar heel erg clever en diepgaand. En dat allemaal in zijn dooie eentje.

20u00 ‘t Hof Van Commerce
Deze zomer blazen Buyse, Kowlier en 4t4 twintig kaarsjes uit en de beste manier om dat te vieren is hen te laten doen waar ze het beste in zijn: het kot afbreken. 

21u40 Borokov Borokov
Antwerpse kwajongens met elektronische pop 

wo 18.07 - Tickets

18u40 Blu Samu
Zwangere Guy introduceerde deze Antwerpse in zijn Brusselse hiphopbrigade. Ze stond op Couleur Café met Niveau4, op Dour met de Guy, en nu dus op Boomtown met Stikstof en Le 77. 

20u00 Stikstof
Een stelletje ongeregeld uit Brussel met vlijmscherpe hiphop. Ze zijn kwaad, ontzet, gedegouteerd, teleurgesteld en tegelijk onvermurwbaar optimistisch.

21u40 Le 77
Echte street cred uit de Laekense straten. Een hiphopgroep met vier bawlers, die allen niet vies zijn van de betere flow en rake punchline. 

do 19.07 - Tickets

20u00 Echo Beatty - met zitplaatsen
Een samenwerking tussen Annelies Van Dinter en ex-Balthazar Patricia Vanneste. Echo Beatty with strings geeft nieuwe songs vol donkere blues, psychedelische folk en experimentele pop.

21u30 The Black Heart Rebellion - live filmmuziek met zitplaatsen
De sound van TBHR evolueerde doorheen de jaren van snoeiharde hardcore naar een avontuurlijk geluid tussen doom, postrock, tribale beats en ambient. 

Ze voorzien de Iraanse cultfilm ‘A Girl Walks Home Alone At Night’ live van een nieuwe soundtrack en voegt er een stevige scheut oosterse psychedelica aan toe. 

vr 20.07 - Tickets

18u40 Ivy Falls
Pastelkleurige pop met subtiele elektronica. Met o.a. muzikanten van Tsar B, Sleepers Reign en Steiger. Aanrader voor fans van Solange, Deptford Goth en Sylvan Esso.

20u00 Tsar B
‘Dark blue oriental R&B’, die internationaal aanslaat. In augustus 2016 kwam haar eerste EP uit, waarop zowat al haar hitsingles verzameld staan. In 2017 verscheen ‘Golddigger’, waarop ze dat elektronisch experiment verder doortrekt.

21u40 Sylvie Kreusch
Bezwerende songs met een ongelooflijke vrijheid. Een spel van licht en donker. Sigarettenrook in zwart-witfilms. Verleidelijk en smachtend tegelijk. Onze keel droog en de ruiten bedampt. 

za 21.07 - Tickets

18u40 Dijf Sanders
Met Java toont Sanders nog maar eens dat hij in staat is horizonten te verkennen die verder liggen dan waar de meesten kunnen kijken. Dit keer met Indonesische invloeden. 

20u00 Flying Horseman
Een unieke band met een volledig eigen, zinnenprikkelende sound. Naast een gulle greep uit hun repertoire brengen ze hun vijfde studio-album Rooms / Ruins.

21u40 Condor Gruppe
Een ode aan obscure Italiaanse soundtracks en muziek uit spaghetti-westerns. Hun album Latituds del Cavall is een muzikale trip over stoffige wegen en nachtelijke woestijnlandschappen.

Gepubliceerd op ma 14.05.18