Foyer Matinee x 2

De laatste Foyer Matinees voor de zomer!

zo 18.03 Foyer Matinee: Surprises du Chef

Een vrolijk orkest van jazzmuzikanten, met het Waalse icoon Michel Massot aan het roer.

Lees meer over dit concert ▸

uit de nieuwsbrief van programmator Wim Wabbes: 

'Michel Massot komt voort uit een lichting uiterst creatieve muzikanten, denk aan de generatie van Aka Moon, Ictus en Kris Defoort.

Ze liepen school aan het conservatorium van Luik, waar begeesterde mensen als Henri Pousseur en Frederic Rzewski les gaven, en Anthony Braxton en Bill Frisell regelmatig werden uitgenodigd voor gastcolleges.

Massot is ondertussen zelf een van die begeesterde leraren. Hij toont aan jongeren hoe muziek in elkaar zit, wat je er allemaal mee aankan.

Het inspireerde hem om met net afgestudeerde leerlingen een orkest te vormen: Surprises du Chef

zo 20.05  Foyer Matinee: De zonen van Bach (altviool)

Deze laatste Foyer Matinee voor de zomer is onderdeel van het Cydonia Barocca Festival, dat in het teken staan van repertoire voor altviool en viola d’amore in de Duitse barok.

Zoals steeds begint het concert om 11u, maar ervoor vindt er ook een korte lezing plaats met meer informatie over de Duitse barok. 

De warme klank van altviool en viola d'amore

Het programma herbergt kamermuziek voor diverse bezettingen van Bach zijn zonen Wilhelm Friedemann en Carl Philipp Emanuel, G.P. Telemann en Ch. Graupner.

gebracht door o.a. Esther Apituley, Karin Dolman, Frans Vos, Hans Devolder, Manuela Bucher, Kaat De Cock, Simon Heyerick e.a. op altviool.

Lees meer over dit concert ▸

Gepubliceerd op wo 14.03.18