Een nieuw seizoen in de Handelsbeurs

Vurig vooruitzicht, en weer wat perspectieven!

“Tomorrow belongs to those who can hear it coming.” David Bowie sprak deze profetische woorden bij de voorstelling van zijn legendarische album Heroes.

Op 11 maart speelden pianist Daan Vandewalle en violist Hanna Kotková een prachtig concert in de Handelsbeurs. In het gastenboek schreef Daan dat het concert hem eeuwig zou bijblijven. Ons ook. Niet enkel vanwege de pakkende vertolking, maar vooral door het ‘niets’ dat vanaf de dag erna volgde. De ommuurde leegte.

Het is eigen aan artiesten en podia dat ze ook in het ‘niets’ dingen kunnen laten groeien. Covid was echter zware grond. Alles wat gepland/t werd leek moeilijk te kiemen.

Morgen zal anders zijn. Maar morgen zál er zijn. Met veel goesting, nieuwsgierigheid en energie, samen zoekend naar manieren waarop we die toekomst zo intens mogelijk kunnen beleven.

De veerkracht bij de muzikanten in de zoektocht naar een publiek was verbazend. Hun huiskamer werd jouw concertpodium. Breekbare muziek en ontroerende verhalen nestelden zich diep in ieders hart. Het legde bloot dat als het podium en het publiek zich niet in eenzelfde ruimte kunnen vinden, we andere wegen zoeken om de navelstreng te behouden.

Morgen zal anders zijn. Maar morgen zál er zijn. Met veel goesting, nieuwsgierigheid en energie, samen zoekend naar manieren waarop we die toekomst zo intens mogelijk kunnen beleven.

In september openen we onze zaal, met waarschijnlijk een kleiner publiek maar een even vurige ervaring. Voor zij die er niet bij kunnen zijn, brengen we het concert tot in de huiskamer, alsof je er middenin zat.

We broeden op plannen voor een bruisende muziekzomer in openlucht. In september openen we onze zaal, met waarschijnlijk een kleiner publiek maar een even vurige ervaring. Voor zij die er niet bij kunnen zijn, brengen we het concert tot in de huiskamer, alsof je er middenin zat.

Morgen zal anders zijn, maar niet minder. Zoals Bowie zong: “We can beat them, forever and ever. We can be heroes, just for one day.”

- Artistiek directeur en programmator Wim Wabbes

Luister hierboven al naar een voorproefje van enkele Belgische helden uit het nieuwe programma. 

Een korte bevraging

De Handelsbeurs mist haar muzikanten en publiek. Om de verdere stappen richting een live muziekbeleving nog beter te kunnen afstemmen, hebben we jouw hulp nodig.

Zodra de laatste restricties worden uitgeklaard, presenteren we je het volledige programma en kan je je plaats in de zaal reserveren. Hier al een tipje van de sluier, de Handelsbeurs-artiesten die we trots presenteren: 

Uma Chine, Jaimie Branch, Spinvis, Brian Marsella, Nordmann, Damien Jurado, Jiraan, Dave Douglas in wereldpremière, Rabih Abou-Khalil, De Manen Opzij, An Pierlé Quartet, Merope ft. Shahzad Ismaily & Harmen Fraanje, IKRAAAN, Fulco, ... en héél veel meer! 

foto Mauro © Björn Comhaire

Gepubliceerd op vr 05.06.20