De pracht van pianosolo's

Over de genre-hokjes heen creëren deze artiesten hun eigen unieke wereld met hun instrument.

Zak af naar de Handelsbeurs voor een reeks van eigenzinnige pianorecitals. Drie zondagen met elk een andere eigenzinnige artiest met eigen aanpak, verhaal en sound. 

ZO 23.01.22 om 11u * Foyer Matinee: Tania Giannouli (pianosolo)
Pianosolo vanuit klassiek, folk en jazz

Tania Giannouli geldt als een van de jonge, originele bandleiders uit de hedendaagse Griekse jazzscene. Vanuit haar klassieke achtergrond ontpopte ze zich als een bandleider met een brede muzikale oriëntatie met veel affectie voor jazz, improvisaties en hedendaagse wereldmuziek. 

In de Handelsbeurs treedt ze solo aan, met een geprepareerde vleugelpiano, een wonderlijk gevoel voor schoonheid en veel eigenzinnigheid in de aanslag.

ZO 30.01.22 om 20u15 * DrummingCellist / Drago Ivanuša: ‘La Bête Humaine’
Boegbeeld uit Ljubljana​

De pianist en componist Drago Ivanuša is een beetje de Sloveense Peter Vermeersch (Flat Earth Society). Hij componeerde zowel voor dans, theater als film en speelde bij verschillende bands. Als pianist is hij onnavolgbaar. La Bête Humaine is één langgerekte ademstoot, een magische vertelling.

ZO 06.02.22 om 11u * Foyer Matinee: Eve Beuvens (pianosolo)
Sober impressionisme en diepgaande introspectie

Na haar opnamen in trio, kwartet en septet kiest Eve Beuvens nu resoluut voor een soloplaat onder de titel Inner Geography. Acht nummers die wisselen tussen sober impressionisme en diepgaande introspectie.

Vanuit haar liefde voor soloplaten en werk van o.a. Herbie Hancock, Thelonious Monk en Claude Debussy spint ze haar eigen persoonlijke verhaal.

Gepubliceerd op ma 17.01.22