7 x vrouwenstemmen

De stem is een flexibel en oeroud instrument en keert in alle genres terug. Beluister enkele opmerkelijke vocalistes uit het programma.

vr 28 09 2018 Susanna: ‘Go Dig My Grave’

De Noorse Susanna geeft volksliederen, Purcell en Joy Division een volledig andere sound, met behulp van haar heldere stem, de accordeon, harp en Hardangervedel.

Luister naar haar versie van 'Perfect Day' van Lou Reed:

vr 26 10 2018 Sarah Ferri & strijkkwartet: ‘Churches Tour’

Sarah Ferri heeft een stevige stem waarmee ze in de hoogte kan uithalen. Het mystieke kader van de Sint-Jacobskerk en een resem strijkers en stemmen geven de nummers van haar Displeasure (2016) een nieuwe draagkracht.

do 22 11 2018 Jazzmeia Horn

De technische precisie en het creatieve bereik van Jazzmeia Horn deed de New York Times verstommen. Met jazzicoon Sarah Vaughan als grote voorbeeld trekt deze Texaanse zangeres alle registers open.

vr 23 11 2018 Lady Linn & Her Magnificent Bigband (cd-release)

Na 15 jaar in het vak kijkt de Gentse Lady Linn terug op haar carrière met een feestelijk programma. Haar Magnificent Seven breidt ze uit tot bigband, en zoals steeds wijst haar warme stem de weg.

do 20 12 2018 Lynn Cassiers: ‘Yun’

Lynn Cassiers is gefascineerd door improvisatie en elektronica, iets waar haar breekbare stem zich uitstekend toe leent.

Ze is een vaste kracht in Tape Cuts Tape, het trio met Rudy Trouvé (dEUS) en Eric Thielemans. Daarnaast tourde ze recent in China met het elektronisch project Lilly Joel met Jozef Dumoulin. Daar haalde ze de inspiratie voor haar nieuwe album 'Yun', Chinees voor 'wolk'.

vr 01 02 2019 Lucia Cadotsch

Kraakhelder en puur, rond een stem als die van de Zwitserse Lucia Cadotsch kan je niet omheen. Ze werpt zich op jazz standards als 'Strange Fruit' en 'Moon River', en hoe.

a classical clarity, a folk singer’s simplicity, and an appetite for performing very famous songs in the company of two edgy free-jazz instrumentalists (...) It’s all eerily beautiful.

do 28 03 2019 Aziza Brahim

Aziza Brahim leefde het leven van wel tien mensen tegelijk. En dat hoor je in haar stem. Ze zingt liederen over hoop en ballingschap. Voor liefhebbers van Bombino en Tinariwen.

Meer luisteren?

Krijg je niet genoeg van vocalistes, luister dan zeker nog naar Esther Lybeert van The Antler King, de Portugese Cuca Roseta, sopraan Katrien Baerts, Belgische trots Axelle Red,...  

Gepubliceerd op wo 27.06.18