Zwerm & Post uit Hessdalen: ‘Echo’

klassiek
za21.04.18

Multimediaal muziektheater

Gitaarkwartet Zwerm en het collectief Post uit Hessdalen gaan op zoek naar de echo’s van een mensenleven. Een multimediale voorstelling met live muziek, woelige soundscapes en een bijzondere video-scenografie.

Het verhaal

Het begint –zoals steeds– met twee geliefden. Zij: bekoorlijk van stem. Hij: een fraai tafereel. En had hij, Narcissus, in plaats van naar zichzelf wat meer naar haar, Echo, omgekeken, dan was er geen maar.

Maar gedoemd is de liefde van het paar dat meer belust is op de eigen stem of beeltenis dan op elkaar. En om een lang verhaal kort te kunnen maken, kwijnt Narcissus weg van honger en dorst bij zijn eigen, eeuwig ongrijpbare spiegelbeeld in het water en wordt Echo aan stukken gereten en als pitten over de gehele aardbol uitgestrooid.

Om er in bergen, geulen en grotten voor eeuwig haar hartenkreet terug te kaatsen. Echo – alsof de bergen antwoord geven.

In de Handelsbeurs

Echo is de eerste co-creatie van Post uit Hessdalen en Zwerm. Samen gaan zij op zoek naar de resonanties, associaties en herinneringen die verscholen liggen in de plekken waar Echo terechtkwam.

Met muziek en video live op de scène brengen zij de twee mythologische geliefden Echo en Narcissus dit tijdperk binnen.

Everything bounces everywhere with almost no loss

Al Swanson

i.h.k.v. Opera XXI

Stijn Grupping, Ine Van Baelen, Lucas Van Haesbroeck, Toon Callier, Kobe Van Cauwenberghe, Johannes Westendorp & Bruno Nelissen (concept & creatie), Zwerm (live muziek), Charlotte Goesaert (dans), Johan Vandermaelen (geluidsontwerp & -techniek), Linse Van Gool (kostuumontwerp), Karolien Verlinden (coach beweging), Britt De Jonghe (productie), Klein Verzet (zakelijke leiding), deSingel / Klarafestival (coproductie), Met dank aan wpZimmer, LOD, De Grote Post & Walpurgis, Met de steun van de Vlaamse Overheid, Provincie Antwerpen en Stad Antwerpen

Extra info

'Echo' is een co-creatie van Post uit Hessdalen en Zwerm
Zwerm
Toon Callier, Johannes Westendorp, Bruno Nelissen, Kobe van Cauwenberghe (gitaar)
Post uit Hessdalen
Stijn Grupping, Ine Van Baelen (video)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸