Zoete Zondag: Sara Salvérius

wereld, pop / rock / song
families / jonge oren
zo28.11.21

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket.
Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

Met de familie naar de Handelsbeurs

Op deze Zoete Zondag krijg je op verrassende wijze inkijk in het leven, werk en ziel van een artiest. Deze intieme theatrale concertreeks geeft muzikanten de kans om zich te tonen als nooit tevoren, recht uit het hart. Neem de hele familie mee en maak kennis met accordeoniste Sara Salvérius. 

Aan de hand van verhalen en de songs die haar leven vorm gaven, leer je Sara beter kennen. Het wordt dus een unieke concertbeleving, die ze enkel op deze zondagnamiddag in de Handelsbeurs zal brengen. Daarbij kan ook wat zoets niet ontbreken, afgestemd op haar verhaal.

Licht en donker 

Sara Salvérius laat haar hart spreken door haar accordeon. Haar prachtige instrument ademt en weergalmt al haar gevoelens, licht en donker, vrolijk en droef.

Tijdens deze Zoete Zondag vertelt ze met melodieën en woorden haar eigen verhaal, dat blaakt van de levenslust, maar ook dat van haar zus Eva, die vier jaar geleden overspoeld door onmetelijk verdriet uit het leven stapte. Twee levens die zo vervlochten waren, en toch zo anders liepen.

Sara stond jarenlang bekend als een virtuoze accordeoniste en deelde het podium met een hele reeks fantastische bands. Maar het was het verlies van haar zus dat ervoor zorgde dat ze ook zelf muziek begon te schrijven. Omdat ze simpelweg niet anders meer kon. De klanken uit haar instrument gaven een stem aan de grote gevoelens die haar overweldigden en zorgden er tegelijk voor dat haar zus altijd dicht bij haar bleef.

Vorig jaar veroverde Sara Salvérius de harten van het Handelsbeurspubliek met een overdonderend concert rond haar tweede soloalbum Equinox. In deze muzikale vertelling duikt ze nog dieper de intimiteit in: met het publiek dicht rond zich heen, toont ze met liedjes van zichzelf en anderen hoe emoties melodieën kunnen worden. 

Hoe een accordeon kan klinken als een bad van melancholie, maar ook als een warm deken. Hoe je als mens verdrietig én gelukkig kunt zijn. En hoe elk gevoel, groot of klein, licht of donker, zijn plek mag hebben.

Een wisselwerking tussen de Handelsbeurs en KOPERGIETERY

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 18 november gelden nieuwe huisregels.

  • Elk concert is er Covid Safe Plus controle.
  • Mondmaskers zijn verplicht.
  • De bar opent na het concert, met bediening aan tafel.
  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

Livestreams via Sound of Ghent

De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.