Zoete Zondag: Farnoosh en vrienden

global sounds
zo13.03.22

Een artiest in hoofd en hart

Op deze Zoete Zondag krijg je een verrassende inkijk in het leven, werk en ziel van de Iraanse dafspeler Farnoosh Khodadadeh. Aan de hand van de muziek, songs en verhalen die haar leven vorm geven leer je haar kennen als nooit tevoren. 

Muzikante in hart en nieren met een stem die doet dromen. Toegewijd verpleegkundige op intensieve zorgen. Gepassioneerd bergbeklimster, vogelkijker en natuurliefhebber. Een intense Iraanse ziel die de liefde volgde naar België en Gent tot haar nieuwe thuis maakte. 

Dat alles en nog zoveel meer is Farnoosh Khodadadeh. Een uitzonderlijke vrouw, die op deze Zoete Zondag haar al even bijzondere levensverhaal muzikaal komt vertellen.

  • Van de gruwel van de oorlog die ze als kind meemaakte tot de helende kracht van liefde en muziek. 
  • Van de scherven van bombardementen naar de standvastige rust van de hoge bergen. 
  • Van de stem van haar moeder naar de platenkast van haar vader. Farnoosh neemt je mee in haar wereld en vertelt, zingt en speelt over liefde en geweld, verdriet en hoop, afscheid en thuiskomst, en over ritmes en melodieën als medicijn.

Op het podium wordt Farnoosh deze Zoete Zondag vergezeld en ondersteund door haar vrienden en muzikale kompanen Lieselot De Wilde, Berlinde Deman en Shahab Azinmehr. Samen maken ze een hartverwarmende muzikale reis.

Een wisselwerking tussen de Handelsbeurs en KOPERGIETERY
foto © Evy De Ceur

Programma

Zoete Zondag
Farnoosh Khodadadeh (zang, daf), Lieselot De Wilde (zang, autoharp), Berlinde Deman (zang, tuba, serpent), Shahab Azinmehr (zang, tar, setar, Tanbour)
Dit concert maakt deel uit van de intieme theatrale concertreeks Zoete Zondag - Blauwe Maandag. Deze namiddagen en avonden vinden afgewisseld plaats in de Handelsbeurs en KOPERGIETERY/KG Rabot. Ze geven op verrassende wijze inkijk in het leven, werk en ziel van een artiest.

Inzamelactie Een Hart voor Vluchtelingen

Doneer je graag? Lees hier meer.

In navolging van de gevechten in Oekraïne schaart de Handelsbeurs zich achter Een Hart voor Vluchtelingen, die met kennis van zaken ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen op de vlucht.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸