Zarzamora

wereld / flamenco / fado
do15.11.12

ZARZAMORA

Zarzamora, de braamstruik, is in de poëzie van de flamenco het zinnebeeld van het alsmaar voortvloeiende leven en daarin het samengaan van liefde en pijn, het zoete fruit te midden van doornen. In dit programma brengen de artiesten pure, eenvoudige flamenco en vertellen ze over hun liefdes en de vreemde, soms pijnlijke bochten die ieders weg plots kan maken.

ARTIESTEN

Irene Alvarez, dans

De Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez ontwikkelde een eigen kenmerkende stijl, die zich beweegt tussen een impulsieve, soms vrij moderne expressie en de vrouwelijke elegantie die het kenmerk is van de Sevilliaanse school. Lees haar indrukwekkende biografie.

Carmen Fernandez, zang

Als jongste dochter van een zigeunerfamilie groeit Carmen Fernandez op met flamenco. Met haar krachtige, pakkende stem was ze eerder al de publiekslieveling op talloze flamenco festivals in Spanje, Duitsland en de Benelux. Lees meer.

Alexander Gavilán, gitaar

Flamencogitarist Alexander Gavilán verbindt een orthodoxe techniek met moderne, meestal eigen composities. Zijn spel is intens en virtuoos. Hij is een bekwame dans- en zangbegeleider, maar geeft ook concerten als solist. Lees de biografie.

Ruven Ruppik, percussie

Percussionist Ruven Ruppik kreeg op negenjarige leeftijd zijn eerste drumlessen en won in 2004 de "Bundeswettbewerb Jugend Musiziert" in de categorie solo drums met de hoogste score. Naast zijn studie aan de "Hochschule für Musik Detmold" volgde hij masterclasses bij Karl Heinz en Michael Stockhausen en speelde hij onder de leiding van Kurt Masur en Peter Eötvös. Naast talrijke optredens is hij momenteel intensief bezig met flamenco, onder meer bij Codarts Rotterdam, waar hij Latin percussie studeert.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸