Vitja Pauwels solo (albumrelease) / Marc Ribot solo

jazz
wo30.11.22
19u Deuren
20u15 Vitja Pauwels
21u15 Marc Ribot
t.b.c. Vermoedelijk einde
€ 14.7 Early Bird
€ 21 VVK
€ 8 VVK student
€ 24 ADK
€ 11 ADK student
€ 4.2 Uitpas met kansentarief / EDC

Marc Ribot solo

Hoeft Marc Ribot eigenlijk nog voorgesteld te worden? Hij bepaalde mee het schurende geluid van Tom Waits, maakte deel uit van The Lounge Lizards van John Lurie, en is een vaste partner-in-crime van John Zorn. Eén van de meest boeiende gitaristen van zijn generatie, kortom.

Naast een meesterlijk gitaartovenaar die de meest diverse klanken uit zijn instrument haalt, is Ribot ook bijzonder sociaal geëngageerd. Met liederen als wapens verbindt hij het verzet tegen het fascisme uit WO II met het protest tegen Trump.

Exclusieve Belgische passage

Soloconcerten van Ribot zijn uiterst zeldzaam en van een ongekende intensiteit. Tijdens deze exclusieve Belgische passage zal hij instrumentale nummers afwisselen met songs uit zijn laatste plaat.

Vitja Pauwels solo (albumrelease)

De Brusselse multi-instrumentalist Vitja Pauwels bewandelt boeiende paden. Of het nu bij bands als Bombataz, Naima Joris en Warm Bad of solo is; hij grijpt de aandacht. Op zijn tweede soloalbum Drift By / Sink In (W.E.R.F. records) gaat hij met pedal steel, drumcomputers en zelfs al zingend aan de slag. Een spannend concert vol contrast.

Pauwels zijn eerste solo live album Day at Half Speed kwam in 2019 uit bij Rat Records/Walter/Off label. Dat na een jaar in het Noorse Trondheim met niemand minder dan powerhouse Stian Westerhus als mentor.

Foto © Kathie Danneels  

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸