Ultima Thule: ‘Kleine Held’ (12+) * première

pop / rock / song
families / jonge oren
za02.10.21

Deze voorstelling speelt Ultima Thule ook op zondag 3 oktober om 15u. Lees meer.

Een hedendaagse Odyssee in muzikaal figurentheater (12+)

In ‘Kleine Held’ gaat Ultima Thule op zoek naar wat resteert als de grote heldendaden zijn verricht, de spots zijn uitgedoofd en het applaus is gestopt. Een man die zonet nog een ster van formaat was, plooit terug op zichzelf, zijn herinneringen en zijn oude en nieuwe verlangens. 

Wat is hij nog in de coulissen van het leven? En waar moet hij nu naartoe? Tijdens deze muzikale Odyssee reis je mee met de man op zijn lange, eenzame weg terug naar huis en naar zichzelf. 

Ultima Thule met live muziek

Ultima Thule is een Gents figurentheater. Elke voorstelling opnieuw gaan ze op zoek naar de grenzen van het beeldend theater en manieren om allerhande materialen, poppen en objecten leven in te blazen. 

De soundtrack van Kleine Held wordt live gespeeld door The Antler King, de Gentse indiepopband van Maarten Flamand en Esther Lybeert. Hun muziek is soms dreigend en donker, soms catchy en vrolijk met een psychedelisch kantje. Intrigerende en filmische muzikale landschappen die de perfecte setting vormen voor deze psychologische roadtrip. 

We doen zo hard ons best om top te zijn, maar in wezen zijn we allemaal zoekende. Ik vind het niet erg om dat te tonen, omdat je zo de realiteit een kans geeft. We zijn allemaal falende wezens. In elk van ons zit zo’n kleine held.

Extra info

Kleine Held
Sven Ronsijn (tekst, regie), Gert Jochems, Els Trio en Esther Lybeert (spel), Esther Lybeert en Maarten Flamand (The Antler King - live muziek en soundscape), Filip Peeters (poppen), Chris Snik (kostuums), Rupert Defossez (scenografie, licht), Jille Waegebaert (geluid)
Op ma 04.10 om 10u en 14u vinden er schoolvoorstellingen plaats. Neem voor meer info contact op via charlotte.huyghe@handelsbeurs.be.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz