Tuur Florizoone (albumrelease) / Simon Segers

jazz, wereld
do05.11.20

De Handelsbeurs sluit wegens corona tijdelijk de deuren. Tickethouders worden hiervan op de hoogte gebracht. 

Via livestreams zoeken we nieuwe manieren om muzikanten te verbinden met hun publiek. Beleef dit concert online voor €5. 

Solo’s met groove en warmte

In geen tijd groeide accordeonist Tuur Florizoone uit tot een van de meest geliefde muzikanten van het land. Jazz, folk, klassiek en filmmuziek smelt hij samen tot een warme, pakkende combinatie. Hij stelt zijn eerste soloalbum voor.

Ook drummer Simon Segers van De Beren Gieren gaat solo op zoek naar de mogelijkheden van zijn instrument. Groove, bezwering en eindeloze klankkleur in een bezwerend evenwicht.

Tuur Florizoone

Florizoone brak door in 2008, met de soundtrack voor de film ‘Aanrijding in Moscou’. Live speelde hij talloze mooie sets met Eric Vloeimans, Claron McFadden en Philip Catherine. Ook projecten als Mixtuur, Tricycle en het trio Massot, Florizoone & Horbaczewski dragen bij tot een torenhoge reputatie.

Florizoone is van oorsprong een klassiek geschoolde pianist. Componeren doet hij nog steeds aan de piano, wat leidt tot zijn atypische en inmiddels kenmerkende sound op accordeon. Verwacht je aan een intimistisch concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol diepere laagjes. 

Florizoone speelt meesterlijk accordeon, ‘le piano des pauvres’. Hij speelt een vindingrijk spel met timbres en ritmes en weeft die door elkaar tot een kleurrijk tapijt.

Het Nieuwsblad

Simon Segers

Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten (De Beren Gieren, Black Flower, Stadt, MDCIII) ontwikkelde Segers een heel eigen, bezwerende stijl. 

Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak aan. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades.

Gezeten in het gras bij de Garden Stage van Gent Jazz gaf het publiek zich over aan een melodische verkenning van de drums. (...) Segers zat helemaal in het moment en bracht op een ontspannen manier een meeslepend verhaal dat geen seconde verveelde. Knap!

Written In Music

A JazzLab Tour
foto © Paulien Verlackt

Programma

Tuur Florizoone (accordeon, composities)
Simon Segers (drums, elektronica)

Dit is een concert met beperkte beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

De Handelsbeurs opent terug haar deuren.
Hou bij je bezoek rekening met onderstaande regels.

  • Afstand houden en handen ontsmetten.
  • Vergeet je mondmasker niet, ook tijdens het concert.
  • Kom tijdig want concerten beginnen stipt.
  • Meld je aan met je bubbel.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

  Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

  Livestreams via Sound of Ghent

  De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

  We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.