Tristan Driessens Soolmaan Quintet / The Secret Trio

global sounds
zo19.11.17

Dit concert vindt plaats in De Centrale

Oriëntaalse kamerjazz

Als kind van een reizende muzikale familie leerde Tristan Driessens de oriëntaalse oed bespelen. Met het Soolmaan Quartet verenigt hij Turkse toonladders, klassieke muziek en jazz tot een episch en beeldrijk idioom, met improvisatie als verbindende factor.

The Secret Trio verbindt drie buitengewone muzikanten met roots in Turkse, Armeense en zigeunermuziek. Samen gaan ze op zoek naar traditionele melodieën die een combinatie vormen tussen de improvisatie uit het Midden Oosten, de dansritmes van de Balkan en Westerse elementen uit de klassieke muziek en jazz.

Soolmaan Quintet

Het Soolmaan Quartet bestaat uit vier doorgewinterde musici met uiteenlopende achtergronden. Buiten de geijkte paden van de klassieke muziek en jazz gaan ze de verbinding aan met oriëntaalse oorden.

Op 16 november verschijnt hun nieuwe album Letters to Handenberg / Istanbul Sketches op het Luikse label Homerecords.

The Secret Trio

Het trio bestaat uit de leidinggevende kanunspeler Tamer Pinarbasi en meesterklarinettist Ismail Lumanovski, die zowel actief is in klassieke muziek als in cross-over ensembles.

Het derde lid is Ara Dinkjian, een van ‘s werelds beste oedspelers. Hij staat bekend als de oprichter van de grensverleggende groep Night Ark.

i.s.m. De Centrale

Programma

20u Tristan Driessens Soolmaan Quintet
Tristan Driessens (oed, compositie), Nathan Daems (sax, kaval), Tom Callens (klarinet, basklarinet), Léa Besancon (cello), Robbe Kieckens (percussie)
21u15 The Secret Trio
Ara Dinkjian (oed), Tamer Pinarbasi (kanun), Ismail Lumanovski (klarinet)

Locatie

De Centrale
Bekijk op Google Maps

In het kader van

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz