Toine Thys Overseas ft. Harmen Fraanje: 'Tamam Morning' (cd-release)

global sounds, jazz
wo16.03.22

Raadpleeg voor je concertbezoek de huisregels rond corona.

Wereldse omzwervingen 

Met Overseas ontmoeten de Brusselse saxofonist Toine Thys en de Egyptische oedspeler Ihab Radwan elkaar op het kruispunt tussen het Midden-Oosten en Brazilië, maar ook jazz en klassiek. Voor dit concert in de Handelsbeurs nodigt het kwartet de lyrische pianist Harmen Fraanje uit. Ze spelen hun eerste album Tamam Morning.

Internationale stemmen

Brusselaar Thys is misschien het bekendst van zijn Trio met orgelist Arno Krijger, waarmee hij ronkende orgeljazz op de kaart zette in België. Hij is geworteld in de traditie, maar met een gezonde nieuwsgierigheid en de blik gericht op andere windrichtingen. Zo ook met Overseas.

Deze vijf muzikanten werken graag met contrasten. Eenvoud, ernst, vreugde en exploratie worden naadloos verweven. De eigenheid en integriteit van de stemmen wordt gekoppeld aan avontuur. Hun taal wordt gegoten in een steeds veranderend repertoire, vol vrije en melodieuze composities. Een moderne wereld: sprankelend nieuw én herkenbaar.

Programma

Overseas ft. Harmen Fraanje
Ihab Radwan (Egypte / oed), Toine Thys (België / saxofonen, basklarinet), Ze Luis Nascimento (Brazilië / percussie), Annemie Osbourne (Luxemburg / cello), Harmen Fraanje (Nederland / piano)

Inzamelactie Een Hart voor Vluchtelingen

Doneer je graag? Lees hier meer.

In navolging van de gevechten in Oekraïne schaart de Handelsbeurs zich achter Een Hart voor Vluchtelingen, die met kennis van zaken ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen op de vlucht.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸