Simon Segers / Tuur Florizoone (albumrelease) ◉ livestream

jazz, global sounds
livestreams
do05.11.20

Het concert is begonnen! Kijk nog mee of uitgesteld (+ 2 dagen). 
Tickets verkrijgbaar tot 7 november om 22u. Bestel

Simon Segers en Tuur Florizoone stomen de komende dagen elk hun set klaar, waar ze vrij spel krijgen in de Handelsbeurs. Schakel digitaal voor een net iets anders dan andere livestream-ervaringen. Geserveerd op een bed van lichteffecten en interview goodies.  

Solo’s met groove en warmte

In geen tijd groeide accordeonist Tuur Florizoone uit tot een van de meest geliefde muzikanten van het land. Jazz, folk, klassiek en filmmuziek smelt hij samen tot een warme, pakkende combinatie. Hij stelt in première zijn eerste soloalbum voor. Dit online concert wordt zijn enige speelmoment in enige tijd.

Ook drummer Simon Segers van De Beren Gieren gaat solo op zoek naar de mogelijkheden van zijn instrument. Groove, bezwering en eindeloze klankkleur in een bezwerend evenwicht.

Tuur Florizoone

Florizoone brak door in 2008, met de soundtrack voor de film ‘Aanrijding in Moscou’. Live speelde hij talloze mooie sets met Eric Vloeimans, Claron McFadden en Philip Catherine. Ook projecten als Mixtuur, Tricycle en het trio Massot, Florizoone & Horbaczewski dragen bij tot een torenhoge reputatie.

Florizoone is van oorsprong een klassiek geschoolde pianist. Componeren doet hij nog steeds aan de piano, wat leidt tot zijn atypische en inmiddels kenmerkende sound op accordeon. Verwacht je aan een intimistisch concert met ogenschijnlijk eenvoudige melodieën vol diepere laagjes. 

Simon Segers

Door zijn jarenlange engagement in genre-overschrijdende projecten (De Beren Gieren, Black Flower, Stadt, MDCIII) ontwikkelde Segers een heel eigen, bezwerende stijl. 

Solo gebruikt hij lang opbouwende motieven en houdt hij de spanningsboog strak aan. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades.

A JazzLab Tour

foto © Paulien Verlackt

Met steun van Baloise Insurance

Programma

Tuur Florizoone (accordeon, composities)
Simon Segers (drums, elektronica)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz