Secret Garden: Steiger

jazz
di06.07.21

Om 22u speelt Echoes of Zoo op Secret Garden. Wil je beide bands zien? Dan kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

De Handelsbeurs opent haar deuren weer voor publiek! Duik samen de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent.

Steiger - nieuw album
Als And Above All (2017, El Negocito Records) en Give Space (2018, Sdban Ultra) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Zoekend naar de grenzen van jazz duikt de band enthousiast in hedendaagse muziek, elektronica, pop en vrije improvisatie. Toch blijven ze in essentie trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie.

Hun nieuwe album The New Lady Llama (april 2021, Sdban Ultra) refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit. 

Work in progress

Op hun recente EP Brick Smoke Basement (2020, Sdban Ultra) zette het trio de deuren nog verder open voor vernieuwing en experiment. Daarmee werd verder gebouwd op Give Space, maar ook onbekend terrein verkend na residenties in Vooruit, deSingel en Flagey.

Het zette meteen ook de toon voor het volgende full-album, waarvoor de band mikte op compacte songs met een sterkere nadruk op klankexploratie. Door het spelen met verschillende synths en prepared piano, en het inschakelen van producer Cesar De Sutter-Pinoy, breekt zo alweer een nieuwe fase aan voor het trio. 

Het is een soort yin en yang: hetzelfde, maar dan anders. De EP heeft een echt donkere kant, maar er schuilt schoonheid in de melancholie. Het nieuwe album is eerder dartel, en de composities ademen meer humor.

Steiger

Foto (c) Victor Van Hoof

Programma

Steiger
Gilles Vandecaveye (piano, keyboards), Kobe Boon (contrabas), Simon Raman (drums)

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 1 oktober gelden nieuwe huisregels.

  • Afhankelijk van het concert is er Covid Safe controle.
  • Mondmasker dragen hoeft niet.
  • Gratis vestiaire en bar zijn terug open.
  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

Livestreams via Sound of Ghent

De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.