Secret Garden: Naima Joris

jazz, pop / rock / song
do01.07.21

Om 22u speelt Camille Camille op Secret Garden. Wil je beide bands zien? Dan kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

De Handelsbeurs opent haar deuren weer voor publiek! Duik samen de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent.

Naima Joris

Denk aan Electro-Shock Blues, One Last Laugh In A Place Of Dying en Skeleton Tree en je weet dat een rouwproces bij het verlies van een dierbare niet zelden briljante kunst oplevert. Het zijn vaak zwart omrande, intense songs die de pijn en het verdriet een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waar je als luisteraar troost, begrip en kracht uit kan puren.

De debuut EP van Naima Joris zegt veel met weinig woorden. Vijf uitgepuurde songs teruggebracht tot de kern. Nummers die spaarzaam zijn met taal en geluid en die de stilte niet schuwen. Net daarom komen ze des te luider binnen.

Soon, I will get there soon ... and we’ll meet again, we’ll get together like we used to like we should, like I said we would.

De single ‘Soon’ trapt Naima’s titeloze EP indrukwekkend af. Groots en intiem, Naima’s stem zalft en blazers gaan door merg en been wanneer woorden te kort schieten.

I’ve got my heart and my soul and my heart is yours.

'My Home' sluit de EP even sereen als indrukwekkend af met zacht gitaargetokkel en een melancholische eufoniumpartij. Daartussen tekent Naima met nog 3 andere songs een eigen, uniek universum uit. Donker, meeslepend en bloedmooi.

Naima Joris zong haar eerste nummers pas op haar 27ste en werd na ervaringen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader en percussionist Chris Joris om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Ze nam daarna ruim de tijd om die stem een eigen repertoire te geven.

Deze titelloze EP is de eerste inkijk in dat repertoire. Een pakkende en indrukwekkende reis door de intiemste krochten van haar hart.

Ik heb nu genoeg afgezien, vindt iemand hierboven.

Het is een strot die gemaakt is om te treuren, maar ook om te zalven en troosten.

Programma

Naima Joris
Naima Joris (voice, keys), Niels Van Heertum (eufonium, trompet), Lara Rosseel (bas), Vitja Pauwels (gitaar), Tijl Piryns (drums)

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

De Handelsbeurs opent terug haar deuren.
Hou bij je bezoek rekening met onderstaande regels.

  • Afstand houden en handen ontsmetten.
  • Vergeet je mondmasker niet, ook tijdens het concert.
  • Kom tijdig want concerten beginnen stipt.
  • Meld je aan met je bubbel.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

  Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

  Livestreams via Sound of Ghent

  De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

  We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.