Secret Garden: Go March

pop / rock / song
wo07.07.21

Om 22u speelt Rheinzand op Secret Garden. Wil je beide bands zien? Dan kies je best voor een combiticket.

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

De Handelsbeurs opent haar deuren weer voor publiek! Duik samen de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent.

Go March - nieuw mini-album III

Het Antwerpse trio Go March brengt een spannende mix van elektronica, postrock en ambient passages. In combinatie met hun futuristische sound landt dat ‘ergens tussen dansmuziek en soundtracks voor nog te maken films’. Ze presenteren trots hun nieuwe mini-album III, uit bij dunk!records.

Bejubeld parcours

Hun titelloze debuutalbum (2015) trok de aandacht van velen in de elektronische muziekwereld. De single 'Rise' werd toen opgepikt door Steve Lamacq op BBC Radio 6 en Zane Lowe's Beats 1 programma. Op hun tweede album II (2018) smolten diepzinnige melodieën samen met elektronische klanken en opwindende ritmes. Ondertussen wonnen dansbare ‘knallers’ als ‘Chop Chop’ en ‘Bark’ aan populariteit op festivals in heel Europa en Japan.

Hun muziek werd door de ‘mixer’ gehaald door o.a. Psychemagik, Shigeto, Peaking Lights en Dreams. Op hun tours verzorgde het trio het voorprogramma van o.a. Holy Fuck, Maserati, Trans Am, Föllakzoid en Millionaire.

Derde release 

Op hun derde release III verdiept het trio zich nog meer in de richting van de elektronische muziek. De band blijft trouw aan hun minimale aanpak, waarbij ze er alles aan doet wat nodig is om de spanning in de nummers te houden. ‘Zipp’ en ‘Stampede’ zijn twee donkere dance tracks die het publiek onmiddellijk meesleuren.

‘Ortisei’ verwijst naar de geboortestad van Giorgio Moroder in Zuid-Tirol. Het is het meest lichtvoetige nummer op het album, met een bijna disco-achtige groove en pakkende synth-lijnen. ‘Droplets’' is als het ware de ballad van het album: een zeven minuten durende trip opgebouwd rond een eenvoudige, steeds terugkerende akkoorden structuur.

You might not know a huge amount about Belgian cosmic rockers Go March, but hopefully that’s set to change when you get your hands on their new single, a real motherchugger of a space-rock monster.

THUMP over hun debuutsingle 'Rise'

Lengthy jam sessions have been refined into something coherent, something intense

Clash Magazine (UK)

Programma

Go March
Philipp Weies (gitaren), Hans De Prins (synths), Antoni Foscez (drums)

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸