Secret Garden: Compro Oro

za25.07.20

Om 20u speelt MATTIASDECRAENE op Secret Garden. Wil je zowel tickets voor hem als Compro Oro, kies je best voor een combiticket

Intieme concerten in een imaginaire binnentuin

Duik samen met de Handelsbeurs de zomer in met een reeks intieme concerten. De concertzaal transformeert voor de gelegenheid in een groene oase, compleet met plantenjungle, zacht zingende vogels en gedempt licht. Welkom in de Secret Garden van Gent. 

Compro Oro

Soms moet een band eens een stevige omweg maken om te weten waar hij thuishoort. Dat kan Havana zijn. Of Mogadishu. Of Gent. Dat is precies wat Compro Oro deed sinds hun debuut in 2015. Ze groeiden uit tot een van de toonaangevende bands in de voortrollende New Wave of Belgian Jazz.

Na rondreizen in de grooves van Midden-Amerika, West-Afrika en het Midden-Oosten voegen ze op hun vierde plaat SIMURG (2020, Sdban Ultra) specifiek Turkse psychedelische kruiden toe aan de mix, in een wel heel spannend verbond met Murat Ertel en Esma Ertel. Dijf Sanders stond hen bij als producer.

"Zet je schrap voor een diepgravend album waarop de Gentenaars donkerder, harder en psychedelischer klinken dan ooit," aldus Jazz&Mo. Niets dan sterrenregens! 

Simurg bestaat ook letterlijk uit verschillende ‘valleys’: sommige daarvan zijn bedoeld om je even tot rust te laten komen en andere zetten de ontdekkingsreis onverschrokken verder. Een van de mooiste der Turkse valleien is “Valley Of Ego”, een bezwerend nummer dat zich meer op het einde bevindt en dat ons nog steeds na een aantal luisterbeurten in een trance weet te brengen.

Dansende Beren, ★★★★

Geen Kuifje in Constantinopel, wel een intense zandstorm waarin overstuurde, elektrische saz de geest van Jimi Hendrix achternazit, mystieke dub opkringelt uit een waterpijporgel en weemoedige pedal steel over een purperen wolk ambient en hasjiesj drijft.

Knack, ★★★★

foto © Athos Burez

Programma

Compro Oro
Wim Segers (vibrafoon, marimba, synth, glockenspiel, percussie), Bart Vervaeck (elektrische gitaar, pedal steel, oed, 5-string banjo), Matthias Debusschere (elektrische bas en ukelele) , Falk Schrauwen (kalimba, conga's, percussie), Frederik Van den Berghe (drums)

Secret Garden gaat door met beperkte capaciteit én mondmasker. Met welke zaken moet je nog rekening houden? Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

De Handelsbeurs opent terug haar deuren.
Hou bij je bezoek rekening met onderstaande regels.

  • Afstand houden en handen ontsmetten.
  • Vergeet je mondmasker niet, ook tijdens het concert.
  • Kom tijdig want concerten beginnen stipt.
  • Meld je aan met je bubbel.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

  Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸

  Livestreams via Sound of Ghent

  De Handelsbeurs zet in op ambitieuze livestreams via Sound of Ghent, een platform dat ze zelf mee hebben ontwikkeld. 

  We kijken verder dan de klassieke concertregistratie, met creatieve samenwerkingen tussen band en regie.