Reena Riot: 'Nix' (cd-release) / support: ILA

aanstekelijk, krachtig
pop / rock / song
vr22.02.19

Debuutplaat 

Reena Riot trok zich terug, diep in het verborgene, ver verwijderd van flashy producers en protserige studio’s. In Antwerpen, vlakbij het derde havendok is een verleden begraven. Er is ook een debuutplaat opgenomen, eindelijk! En een grote groep is opgestaan. 

Na twee ep’s en een Rock Rally-finale kon het verhaal van Reena Riot zich op veel manieren ontvouwen. Huiskamerdemo’s leidden naar doodlopende straten, the road to ruin leidde naar  the road less travelled. Want muziek maken is bovenal een onweerstaanbare drang.

En dus koos Reena Riot voor de compromisloze aanpak, stelde Staf Verbeeck van Jet Studio’s zijn micro’s op in een leegstaand havenpand en nam de band de productie radicaal in eigen handen. Ongegeneerd gepassioneerd. 

De stem scheurt als nooit tevoren, de ritmesectie staat strak, de gitaren komen uit zieke speakers. En de songs staan scherper dan ooit. Nu eens kalm als de nachtelijke Noordzee, dan weer woest en rücksichtlos als hurricane Harvey. Nix is een debuut van Belgisch marmer: krijtwit en fragiel op het eerste gezicht, maar gebeiteld uit één stuk en absoluut niet kapot te krijgen. 

Support: ILA

ILA is de nom de plume van de 21-jarige singer-songwriter Ilayda Cicek. Met haar muziek, gekenmerkt door een uniek stemgeluid en vaak enkel vergezeld door een gitaar, brengt ILA rauwe emoties die meer dan eens de grilligheid van het leven blootleggen. 

Verwacht je aan een eigenzinnige artieste die soms breekbaar, vaak intens en altijd eerlijk is. In 2017 behaalde ILA zilver op Limbomania en in 2018 werd ze geselecteerd voor zowel De Nieuwe Lichting als Humo’s Rock Rally. Haar debuut EP, een collectie van vier live opgenomen nummers, kwam uit in februari 2018.

foto © Karim Hamid

Extra info

Reena Riot
Naomi Sijmons (Birds That Change Colour), Jan Myny (Mel Dune), Alan Gevaert (dEUS, Chantal Acda), Bernd Coene (The Blues Vision), Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids)

NIX verschijnt op 25 januari 2019 op het label Wolfman en wordt verdeeld door N.E.W.S.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker? Vanaf 4 concerten krijg je korting.

Hoe meer verschillende tickets je in één keer aankoopt, hoe meer korting.

Tickets bestellen?

Korting à la carte

  • Klein parcours • 4 of 5 concerten • -10% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Middel parcours • 6 of 7 concerten • -15% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Groot parcours • 8 of meer concerten • -20% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets

Bestel à la carte online ▸