Pussy Riot: 'Riot Days Show' / support: Girls Go Boom

krachtig
pop / rock / song
wo27.11.19

Story of protest and resistance

Brenger van controverse, criticaster van Poetin en zijn Russisch Orthodoxe kerk, beschuldigd van hooliganisme, maar bovenal voorvechter van feminisme, rechten voor LGBTQ+ en vrije meningsuiting: Pussy Riot is een kunstcollectief met ballen.

In 2012 werd de groep in één klap beroemd toen een performance in een kathedraal in Moscou abrupt afgebroken werd en drie leden opgepakt werden. Zeven jaar en vele arrestaties, vergiftigingen, reisverboden en zweepslagen later tourt Pussy Riot door Europa met de performance Riot Days, gebaseerd op het gelijknamige boek. Het is een verslag van Alyokhina's arrestatie, proces en tijd in de gevangenis (21 maanden, in 2012-13). 

In de Handelsbeurs

Het wordt een eigenwijze mix van beeld, taal, performance, theater en een anarchistisch liveconcert. Het project werd geproduced door Alexander Cheparukhin en geregisseerd door Yury Muravitsky, één van de grootste Russische theaterregisseurs van het moment.

De show van Pussy Riot in 4AD is uitverkocht.

Girls Go Boom

"Er zijn gewoon niet genoeg vrouwelijke bands,” is een vaak gehoord cliché. Girls Go Boom is het alvast beu gehoord en ze hopen van u hetzelfde. Natuurlijk zijn er heel wat vrouwelijke artiesten. We krijgen ze gewoon niet te zien! 

Girls go BOOM wil meer meisjes lawaai doen maken. Het is een collectief waar jonge vrouwen elkaars creatieve projecten steunen en samen de patriarchale structuren in de muziekindustrie en daarbuiten bestrijden. Ze zijn tegen seksisme, racisme, homofobie, fatphobia en andere bullshit.

Girls Go BOOM bundelde haar ambities in een manifest. Dit stellen ze voor het eerst voor met de video & spoken word performance getiteld "Girls To The Front". 

Daarin vertellen vrouwen over de belemmerende clichés waar ze mee geconfronteerd worden en hoe die frustratie hen drijft. Dit manifest wil vrouwen, iedereen die zich identificeert als vrouw of iedereen die zich voor welke reden dan ook niet thuisvoelt in de muziekwereld zoals die nu is, inspireren om het gewoon te doen: leer het instrument dat je stiekem al heel graag wil spelen, durf je kunst tonen, start een band, laat je horen en neem die ruimte in! Girls to the front!

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Programma

20u15 Girls Go Boom
21u15 Pussy Riot

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker? Vanaf 4 concerten krijg je korting.

Hoe meer verschillende tickets je in één keer aankoopt, hoe meer korting.

Tickets bestellen?

Korting à la carte

  • Klein parcours • 4 of 5 concerten • -10% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Middel parcours • 6 of 7 concerten • -15% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets
  • Groot parcours • 8 of meer concerten • -20% korting op de voorverkoopprijs van losse tickets

Bestel à la carte online ▸