Peter Doherty: 'The Fantasy Life Of Poetry & Crime'

pop / rock / song
wo11.05.22

Doherty in topvorm

Het is moeilijk om niet in de ban te geraken van Peter Doherty. Als jonge snaak stond hij te boek als intelligent, poëet, flamboyant en alles wat een mens zich maar kan dromen. Maar hij stevende zonder al te veel omwegen af op een woelig leven vol sex, drugs en rock & roll. Hij werd ook bevriend met wijlen Amy Winehouse, was een tijdje samen met Kate Moss, trad met Elton John op tijdens Live Aid, ...

Ondertussen kleurt hij ons muzikaal leven al meer dan 20 jaar. Met Carl Barât vormde hij eind jaren '90 The Libertines. Debuutalbum Up The Bracket brak met de britpop van Oasis (van wie hij grote fan was) en Blur en effende zo het pad voor bands als The Arctic Monkeys en Franz Ferdinand. Mooie tijden! Later vormde hij Babyshambles. Ook met deze band maakte hij een plaat voor de eeuwigheid, Down In Albion, met instant classics als 'Fuck Forever' en 'Albion'. 

De timing

19:00 Deuren
19:45 Vona Vella
20:30 AmyJo Doh & Friends
21:30 Peter Doherty
22:45 Vermoedelijk einde

Nieuwe plaat

Maar ook als solo-artiest moet hij niet onderdoen voor zijn oude bands. Zijn solodebuut Grace/Wastelands leverde opnieuw een klassieker op: single 'Last Of The English Roses' blijft moeiteloos overeind naast het beste werk van The Libertines of Babyshambles.

Ondertussen zijn wel al enkele platen verder. Doherty loopt tegenwoordig zo goed als nuchter rond op deze aardbol. Én met een nieuwe plaat: The Fantasy Life Of Poetry & Crime verschijnt 18 maart uit op zijn eigenste Strap Originals label. Check alvast zijn nieuwe single 'You Can’t Keep It From Me Forever'. We kunnen nu al niet wachten wat het zal geven... een Doherty in topvorm!

Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz