Natashia Kelly Group / Pentadox sextet

jazz
vr31.01.20

Van trance naar de test

De Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly slalomt in trio tussen stilte, trance, improvisatie en poëzie. Ze presenteren hun plaat Inside The Wave. 

Pentadox is de jazzband rond pianist Bram De Looze, saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber. Zij maken van jazz een spel en testen de conventies.

Natashia Kelly Group (cd-release)

Natashia Kelly bedient zich van exotische invloeden, jazz en hedendaagse muziek. Toch gaat het trio ook verder, op zoek naar een authentiek geluid buiten die kaders. Ze halen uit met een verrassend emotionele impact.

Pentadox sextet

Pentadox smokkelt elementen uit de moderne klassieke muziek, avant-garde en geïmproviseerde muziek binnen in hun bevlogen interactie. Zo creëren ze een geslaagde mix van intuïtie en intellect, van vrijheid en structuur. 

Bij het al indrukwekkende trio van Bram De Looze, Sylvain Debaisieux en Samuel Ber voegen zich drie internationale talenten.

  • Bassist Nick Dunston is een jong talent van de New Yorkse avant-garde en speelde al met o.m. Tyshawn Sorey en Vijay Iyer. 
  • Trombonist Weston Olencki, die ook elektronica voor zijn rekening neemt, is vaak actief op het raakvlak tussen hedendaagse muziek en improvisatie. 
  • Cellist Lester St-Louis zat enkele jaren geleden in Bram De Looze's Septych en maakte pas nog furore aan de zijde van Jaimie Branch.

Foto © Jeroen Van der Fraenen

A JazzLab Tour

Extra info

Natashia Kelly Group
Natashia Kelly (zang), Jan Ghesquière (gitaar), Brice Soniano (contrabas)
Pentadox sextet
Bram De Looze (piano), Sylvain Debaisieux (saxofoon), Samuel Ber (drums), Nick Dunston (contrabass), Weston Olencki (elektronica, trombone), Lester St. Louis (cello)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸