Meskerem Mees / support: Las Lloronas

pop / rock / song
vr15.04.22

Dit is een verplaatst concert. Tickethouders worden hierover persoonlijk op de hoogte gebracht. 
Blijf voor je concertbezoek up to date van de huisregels rond corona.

________________________________

Debuut met pure liedjes 

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees. Deze grande dame van vooraan in de twintig neemt je bij je nekvel en laat je niet meer los. Na haar overwinning op Humo's Rock Rally presenteert ze een debuutplaat van tijdloze schoonheid.

Earcandy met weerhaken

Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert Mees haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Haar debuutsingle verovert de ether én harten in België, en wint zelfs (ver) daarbuiten zieltjes – er zijn er niet veel die in 2020 zo makkelijk de grenzen oversteken als ‘Joe’. De lat ligt meteen hoog, maar opvolger ‘Seasons Shift’ bevestigt wat iedereen voelt: dit is geen eendagsvlieg.

Dat vindt ook Tourist LeMC, en hij vroeg haar om mee te werken aan zijn nieuwe plaat Niemandsland, die in het voorjaar van 2021 uitkomt. Met haar frisse bijdrage aan de titeltrack maakt ook het grote publiek kennis met dit ontluikende supertalent.

Support: Las Lloronas

Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich.

Dat bewijst hun eerste volwaardige album Soaked, waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Las Lloronas zorgt voor een heerlijke meerstemmige symbiose van Spaanse volksmuziek, klezmerklanken, fado, blues en slam. Een reis tussen lach en traan.

foto © Kaat Pype
Een organisatie van Democrazy en Handelsbeurs Concertzaal

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸