MARIS (albumrelease) / Robin Kester

jazz, pop / rock / song
do02.12.21

Opgelet, voor dit concert krijg je enkel toegang met een Covid Safe Ticket.
Lees hier meer over de covid-regels van de Handelsbeurs.

MARIS: 'By Virtue of the Absurd' (albumrelease)

Onder de naam MARIS creëert Brusselse vocaliste Mariske Broeckmeyer zinderende pop die net zo goed geïnspireerd is door jazz en improvisatie als door het sferische experiment uit de Scandinavische scene. Ze presenteert hij tweede album By Virtue of the Absurd (WERF Records).

Na de debuutplaat On Gods and other Things (RAT Records, 2016), werkte Mariske voor haar tweede album nauw samen met Silke Blankers (Goodbye Princess). Ook Louis Evrard (Ottla, Echo Beatty) en Laurens Smet (Book Of Air) kleurden de plaat. De band wordt pas voltallig wanneer tijdens de live concerten ook Thomas Jillings (Ottla, Linus, Goobye Princess) aansluit.

Klank en stem, experiment en song wisselen elkaar af en vullen elkaar aan in een even filmische als bedwelmende muzikale mijmering. Dit is muziek die een heel eigen set regels volgt en daardoor doordrongen is van die typisch zoekende jazz spirit. 

Maris is geen easy listening, maar wel muziek om langzaam in te verdwalen, terwijl je mond meer en meer openvalt.

Enola

Geheel naar IJslandse traditie verweeft ze melodie, experiment en zin voor avontuur tot een muzikaal sieraad.

Indiestyle

Robin Kester: 'This Is Not A Democracy' (mini-album)

Was Robin Kester met haar ep Peel the Skin nog gratis te parkeren in het hokje indie folk, met het mini-album This Is Not A Democracy (AT EASE) wordt meteen duidelijk dat haar talent zich niet zomaar laat temmen. Beth Gibbons, Charlotte Gainsbourg en Beach House zijn zo van die associaties.

Het Nederlandse radioprogramma Met Het Oog Op Morgen noemde Robin een van de beloftes voor 2019. Daar dacht ze zelf anders over. Het jaar werd vooral gebruikt om samen met Marien Dorleijn (Moss) aan nieuw materiaal te werken. In zijn studio, in een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, gingen ze samen op zoek naar een nieuw geluid. Dat werd meer elektronica, vintage synths en drums tot een antieke vibrafonette, met haar hypnotiserende stemgeluid en eigenzinnige gitaarspel als definitieve handtekening.

Het resultaat is een dromerige, weelderige productie die is geïnspireerd op pop uit de jaren '70 en refereert aan Sufjan Stevens’ raadselachtige slaapliedjes, de indiepop van Cate Le Bon, de dreampop van Beach House en de betoverende schoonheid van Weyes Blood.

It is at once impressionistic, volatile and graceful but at its heart lies a quiet euphoria.

Conor O’Brien (Villagers)

I think this is great

Guy Garvey (Elbow, BBC 6 Music)

MARIS maakt deel uit van A JazzLab Tour
foto (c) Olympe Tits

Programma

MARIS
Mariske Broeckmeyer (zang, synth), Silke Blankers (zang, synth, orgel), Thomas Jillings (synth, sax), Laurens Smet (bas, Moog), Louis Evrard (drums)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz