Made in China Festival

pop / rock / song, global sounds
za19.03.22

Bruggen naar China - Music, Visual Arts & Talk

Zak af naar de Handelsbeurs voor de derde editie van het Made in China Festival. Binnen het thema Music & Visual Arts brengt Sarah Yu Zeebroek enkele muzikanten en beeldende kunstenaars samen voor een verhaal. Elk op hun eigen persoonlijke en artistieke manier zoeken ze met muziek, performance en beelden verbinding met hun Chinese roots.

Sarah Yu, zelf een geboren en getogen Gentse met Chinees-Belgisch bloed, leidt ons binnen in een wereld van muzikale en visuele magie.

In de concertzaal twee podia

 • Muziek van Sarah Yu Zeebroek, in gezelschap van Geoffrey Burton en haar Chinese citer of Guqin. Ze neemt ons mee in haar herinneringen, naar de Chinese kinderliedjes die haar moeder voor haar zong.
 • Met halte bij het werk dat haar broer Bolis Pupul componeerde tijdens zijn eerste bezoek aan Hongkong, geboortestad van zijn moeder. Soundscape-dance-muziek waar niemand onbewogen voor zal blijven.
 • Een mindtrack van Pak Yan Lau, op basis van haar Hong Kongse herinneringen en achtergrond. Met de spookachtige verhalen, stedelijke legendes en de bruisende geluidsomgeving van de stad. Uitgevoerd op een geprepareerde piano, elektronica en veldopnames. Dit stuk is speciaal gecomponeerd voor Made in China Festival 2022.
 • Videomateriaal van Maily B Xu, gemaakt in samenwerking met haar grootouders van moederskant. Hoe worden objecten en routines sedimentlagen om ons heen, hoe worden muren een huis, een thuis, een schelp, door de tijd heen. Hoe behouden we een band met wat was en wat komen zal?

In de foyer

 • De reeks duizelingwekkend mooie tekeningen ‘Before I was Born’ van Tja Ling Hu. Een woordloze zoektocht naar antwoorden diep verborgen in verschillende dimensies.
 • Expliciete tekeningen van cartoonisten Yan Cong en Wen Ling. Ze tonen elk op hun eigenwijze manier hun wereld van fictie-non-fictie.

Deze artiesten vormen voor één avond samen een brug tussen België en China. Een brug die niet rechtlijnig is maar één die meerdere routes kent, met vele hobbelige en soms zelfs kapotte stukken. Het is aan het publiek om mee te springen en de brug te versterken.

Het festival

Made in China Festival vzw is opgericht en wordt gedragen door twee gepassioneerde sinologen die zich tot doel gesteld hebben de Chinese hedendaagse cultuur voor de Gentenaars, de Vlamingen & Walen en de Chinese inwoners in België te ontsluiten.

Bruggen bouwen, mensen dichter bij elkaar brengen, inzage geven in nieuwe, andere zienswijzen... Kritisch, onbevooroordeeld via film, documentaire, virtual reality, kunst, literatuur, muziek en debat de Chinese cultuur en het authentieke hedendaagse China dichter bij ons brengen om zo tot een beter wederzijds begrip te komen! We’re on a mission! We worden er alleen maar (spiritueel) rijker van!

De hele reeks - bekijk het programma

 • 15 februari VOORUIT: UITGELEZEN
 • 8 tem 24 maart SPHINX CINEMA: FILMFESTIVAL
 • 19 maart HANDELSBEURS: MUSIC & VISUAL ART
 • 27 maart MINARD: TALKS - DOCU - MOVIE - SHORT MOVIES - VR - ART
 • 31 maart AULA UGENT: POETRY & LITERATURE

In het kader van het Made in China Festival
beeld (c) Sarah Yu Zeebroek

Programma

Met Sarah Yu Zeebroek, Pak Yan Lau, Tja Ling Hu, Bolis Pupul and many more

Inzamelactie Een Hart voor Vluchtelingen

Doneer je graag? Lees hier meer.

In navolging van de gevechten in Oekraïne schaart de Handelsbeurs zich achter Een Hart voor Vluchtelingen, die met kennis van zaken ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen op de vlucht.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

 • Er is ventilatie met CO2-meter.
 • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸