Liesa Van der Aa & One Trick Pony: 'Entre-Côtes'

pop / rock / song
vr21.01.22

Vlezige theatrale happening

Na lovende recensies en een Klara Award voor PLAY, stellen Liesa Van der Aa en One Trick Pony deze winter het tweede deel van hun triptiek Court of Choice aan je voor. Waar PLAY het machtsspel verbeeldde op een tennisbaan, kiest ENTRE-CÔTES een slagerij als arena voor de grillen van consument en producent.

ENTRE-CÔTES is muziek, performance, Mingus, Prince, Justin Timberlake én Bach. Het is een theatraal Tetris-spel waarbinnen de positie tussen slager en klant vanuit zijn complexe verhoudingen en tegenstellingen wordt gespeeld op het scherpst van de snee. 

Vanachter een riant gevulde vleesvitrine fileert deze muzikale happening de kapitalistische maatschappij in de vorm van een duister, erotiserend en ver(s)makelijk compact tableau vivant. 

Subtiele beroering, sluimerende ontroering en explosies van extase met de slacht en pracht van glanzend, roze vlees. Kortom, een voorstelling over de ondoorgrondelijke en onweerstaanbare wil van de mens, over de bron van zijn verlangens en driften.

Drietalige voorstelling

De voorstelling combineert drie talen. Het Frans wordt ingezet als taal van de smaak, van gastronomie, poëzie, bourgeoisie en decadentie. Het Engels als taal van reclame, Burger King, geld, porno, kapitalisme. Het Nederlands als Vlaams primitief, als boer op een veld, als nostalgie: een vergeeld schilderij van Bruegel.

Een productie van One Trick Pony in coproductie met DE SINGEL. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

Programma

Liesa Van der Aa (direction, music & concept), Femke Gyselinck (choreography), With: Eva Ackerman, Isaak Duerinck, Jonas Leemans, Laura Kennis, Liesa Van der Aa, Mathias Van den Plas, Naomi Beeldens, Rhea Vanhellemont
Nefertari Vanden Bulcke (script), Lena Meyskens (dramaturgy), Wim Muyllaert (costume), Roel Snellebrand (sound design), Pieter Nys (lighting design), Veerle Vervoort (production management), Stefaan De Rycke (transcriptor)
In deze voorstelling wordt Nederlands, Frans en Engels gesproken.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸