Liesa Van der Aa & One Trick Pony: 'Court of Choice I - PLAY'

aanstekelijk
pop / rock / song
do02.05.19

Muziektheater 

Na het monumentale The Weighing of the Heart en de verkwikkende vertaling van stadsgewoel in Autobahn Utopia presenteert Liesa Van der Aa met haar muzikaal kunstenaarslabo One Trick Pony de gloednieuwe muziektheater-triptiek ‘Court of Choice’. 

In drie delen halen ze het concept ‘macht’ door de mangel. Dit eerste deel 'PLAY' wordt een tot in het detail uitgeschreven muzikale tenniswedstrijd voor drie acteurs, percussie en strijkkwartet.

‘Court of Choice I - PLAY' gomt de grenzen tussen tekst, beeld en muziek weg. Meer nog, ze vormen samen één enkele taal en één enkele partituur. 

Bij de muzikale tenniswedstrijd krijgt een onschuldige passant de rol van scheidsrechter toegewezen. Hij leidt, stuurt het aanvankelijk vriendschappelijk spel en ontpopt zich geleidelijk aan tot een machtziek individu. Gulzigheid en het verlangen naar meer en hoger drijven zowel de rechter als de spelers van het spel tot het uiterste en het extreme. 

Wat kan je verwachten?

Verwacht je aan een happening, een tableau vivant, waarbinnen via het spel van de sport de machtsverhoudingen in de gespleten democratie worden blootgelegd. 

Met een knipoog naar Hobbes’ Leviathan brengt de voorstelling een visie op wat er gebeurt met een individu dat de regels bewaakt maar zichzelf totaal verliest in zijn functie. 

Klinkt als

Met Renaissancecomponist Carlo Gesualdo en trompetgod Chet Baker in het achterhoofd, componeerde Liesa Van der Aa voor One Trick Pony een reeks muzikale cellen die het ritme van de wedstrijd in crescendo aansturen.

Een coproductie van One Trick Pony, deSingel en Handelsbeurs Concertzaal
Beeld © Silke Groffy

Extra info

PLAY cast
Liesa Van der Aa en Cesar De Sutter (zangers, acteurs, tennisspelers), Jonas Leemans (scheidsrechter), Laura Kennis (viool), Eva Ackerman (viool), Rhea Van Hellemont (altviool), Mathias Van den Plas (cello), Ephraim Cielen (percussie)
PLAY crew
Liesa Van der Aa (concept, muziek), Nefertari Vanden Bulcke (libretto), Camille Goyens (muzikale dramaturgie), Sander Van de Vijver (grafische partituur), Stefaan De Rycke (transcriptie), Wim Muyllaert (kostuums), Maarten Wagemans en Celine Vanderpoel (decor), Roel Snellebrand (klank), Ken Hioco (licht), Koen De Sutter (coaching), Femke Gyselinck (choreografie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸