Kraakpand met o.a. Sophia Ammann

aanstekelijk
jazz, pop / rock / song, wereld
za05.10.19

Deze editie: Sophia Ammann solo / Bandler Ching / Théo Ceccaldi Trio / Lapis Lazuli

De immens gevarieerde muziekcollectie van de wereld ontdekken, daar is geen beginnen aan? Kraakpand drukt voor jou de shuffle-knop in. Op deze intieme avond spelen vier bands afwisselend hun songs. Maak kennis met artiesten uit heel de wereld in club Handelsbeurs. De presentator van dienst leidt alles in goede banen.

Sophia Ammann plays Leonard Cohen | Solo

De Belgisch-Canadese zangeres Sophia Ammann kwam de voorbije jaren vooral in beeld als frontvrouw van Little Dots en Ansatz Der Maschine. Van jongs af aan is ze gefascineerd door de muziek van Leonard Cohen. Op eigen wijze brengt ze zijn werk weer tot leven.

She’s a strong songwriter and stunning singer who brings a vitality to Cohen’s work, and can melt your heart with her own songs as well.

Kelly Nakatsuka, Artistic Director Island Folk Fest, Vancouver Island

Bandler Ching | Groove based jazz, noise, impro, electro 

Bandler Ching ontstond rond saxofonist Ambroos De Schepper. Hij verzamelde bandleden die hun kilometers al aflegden bij Kosmo Sound, Kel Assouf, Azerty Klavierwerke en Philip Catherine Quartet.

Verwacht een mix van hedendaagse jazz, noise, elektronica en hip-hop, waar aantrekkelijke grooves altijd aan de basis liggen.

Théo Ceccaldi Trio | Django total revisited

Théo Ceccaldi bezorgt je een hommage aan Django, maar wat voor een. Deze absolute vioolmaestro maakt furore in de Franse jazz en impro scene, waar hij samenwerkte met grote namen als Joëlle Léandre en Louis Sclavis. Het zet zijn pad verder in trio met zijn minstens zo getalenteerde broer Valentin Ceccaldi op cello. 

De broers gaan met de melodieën van Django Reinhardt aan de slag en geven ze een heel eigen geniale invulling. "Echt van het strafste wat ik al heb gehoord," aldus de programmator. 

Theo Ceccaldi (viool, altviool, compositie), Guillaume Aknine (elektrische & akoestische gitaar), Valentin Ceccaldi (cello)

Wentelende en kruisende ritmes, vliegensvlugge solopartijen, allemaal uitgevoerd met grote discipline, fantasie en melodieuze lyriek.

Le Monde

Lapis Lazuli

Het Gentse vijftal Lapis Lazuli haalt hun inspiratie uit de songs van Tame Impala, Connan Mockasin en George Michael. Ze maken melancholische nummers met smooth drums, warme synth en gitaar geluiden met warme zachte stemmen. 

foto © Grégoire Verbeke

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸