Kraakpand met o.a. Mortier

aanstekelijk
pop / rock / song, jazz, wereld
ander format
za26.01.19

Kan je fiets een nazicht gebruiken? Velovelo herstelt fietsen tijdens het concert. Meer info.

Deze editie: Mortier, ESINAM, Echoes of Zoo en Ahmed Roni

De immens gevarieerde muziekcollectie van de wereld ontdekken, daar is geen beginnen aan? Kraakpand drukt voor jou de shuffle-knop in. Op deze intieme avond in de Handelsbeurs spelen vier bands afwisselend hun songs.

Laat je meevoeren doorheen gekende werelden en andere horizonten van (nieuw) talent uit Gent of ver daarbuiten. De presentator van dienst leidt in goede banen.

Mortier | Nederlandstalige indiepop

Mortier is de nieuwe band van Thomas Mortier, bekend van De Ministers Van De Noordzee, Yuko en Douglas Firs. Hij laat zich flankeren door Senne Guns, Nele Paelinck (School Is Cool, The Bonnie Blues), Jesse Maes (Sophia, Hypochristmutreefuzz) en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale).

Samen brengen ze uitgebeende Nederlandstalige pop die in de oren springt door luisterrijke melodieën en teksten vol observaties en mijmeringen, in de traditie van Spinvis, Eels en Sparklehorse maar ook The Beatles. Ze presenteren hun debuutplaat Mortier (Mayway Records).

ESINAM| Exotische elektrojazz

De Brusselse one-woman-band ESINAM geeft met haar debuut EP inkijk in haar eclectische muzikale wereld tussen elektronica en jazz. 

Ze verweeft een arsenaal aan samples met haar warme stem en dwarsfluit. Een caleidoscopisch spectrum aan klankkleuren met exotische toets. 

Zinderende etnologie-soul à la Ibeyi, noisy Avantgarde-elektronica, dwarse r&b en polyritmische tribalmuziek. Alles zigzagt er door elkaar. Heftig!

De Morgen

Echoes of Zoo | Psychedelische jazz

Echoes of Zoo is het nieuwste project van saxofonist Nathan Daems, met muzikanten van bands als Black Flower, De Beren Gieren, Compro Oro en Sylvie Kreusch. Ze presenteren hun eerste EP First Provocations.

Daems haalde zijn inspiratie uit de energie en boodschap van een zijn favoriete bands uit zijn jeugd: Rage Against The Machine. Met Echoes of Zoo komen melodieën, groove en improvisatie samen tot psychedelische jazz met een punkattitude; een kleine revolte met verklankte dierentaal, in de twilight zone tussen Black Flower,  Sons of Kemet en Dans Dans.

Ahmed Roni | Koerdische songs en impro met saz

Sinds de Koerdische Ahmed Roni bij een buurman de saz ontdekte, laat het instrument hem niet meer los. Momenteel verblijft hij in België en ging hij al een avontuurlijke samenwerking aan met drummer/percussionist Karen Willems (Novastar, Zita Swoon Group).

Op Kraakpand gaat hij in afwachting van zijn eigen soloalbum een duet aan. Zijn saz én stem in dialoog met het gitaarspel van Yves Dumont. 

Extra info

ESINAM
Esinam Dogbatse (dwarsfluit, zang, percussie, keyboard, effecten)
Echoes of Zoo
Nathan Daems (saxofoon), Bart Vervaeck (elektrische gitaar), Lieven Van Pée (elektrische basgitaar), Falk Schrauwen (drums)
Mortier
Thomas Mortier (zang/bas), Nele Paelinck (viool, backing vocals), Jesse Maes (gitaar), Willem-Alexander Langlet (drums), Senne Guns (keyboards/backing vocals)
Roni Ahmed
Roni Ahmed (saz, zang), Yves Dumont (gitaar)

In het kader van

Kraakpand

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸