Kraakpand met o.a. Matt Watts

pop / rock / song, jazz, global sounds
za22.04.17

Shuffle. Vier bands in de mix

De immens gevarieerde muziekcollectie van de wereld ontdekken, daar is geen beginnen aan? Kraakpand drukt voor jou de shuffle-knop in. Op deze intieme avond in de Handelsbeurs spelen vier bands afwisselend hun songs.

Matt Watts (cd release)

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts woont al enkele jaren in België. Na zijn bejubelde solo-album Songs From A Window (2014) bracht hij in februari How Different It was When You Were There uit bij het Antwerpse label Starman Records. De Standaard deelde prompt vier sterren uit.

Vergelijkingen met Nick Drake en The Tallest Man on Earth loeren om de hoek. Want als een ware troubadour duikt Watts met zijn songs in diezelfde snijdende weemoed.

"Dat levert intieme luisterliedjes op waarbij folkgitaren, een enkele slidegitaar en een spaarzame bas het karakter van de songs bepalen. Mooi."

Rif Raf over zijn solo-album

Bardo

Bardo trekt je mee in een veelzijdig universum. In een handomdraai schakelen ze van een stevig jazzgeluid naar minimale soundscapes, vergezeld van vocale uithalen en duister spoken word.

Hiervoor verzamelde pianist Gilles Vandecaveye niet de minste spelers uit de Belgische jazz scene; een match die op Gent Jazz 2016 deed verlangen naar meer.

Moeilijk om er een label op te plakken, maar de lange performance voerde langs elektrische en akoestische oorden, via de droomwereld van Robert Wyatt, spoken word-passages en soms potige repetitieve riffs, waarbij er onderweg heel wat verrassingen te rapen vielen.

Enola over hun optreden op Gent Jazz (2016)

Momma Said So

Na het binnenhalen van de hoofdprijs bij De Beloften 2016 zat Momma Said So niet stil. Ze breien een vervolg aan hun EP met meer aanstekelijke, eclectische popsongs.

Yousef Al Iraqi

Tijdens Soirée Harira zong de Irakese Yousef Al Iraqi in het Hafla ensemble. Het publiek ging uit haar dak.

Hij put uit het rijke repertoire van de klassieke Arabische muziek (denk Farid el Atrache en Abdelhalim Hafez) en de populaire Iraakse volksmuziek 'choubi'. Naast melancholische nummers brengt hij in trio ook uiterst dansbare Dabke, de ritmische cirkeldansmuziek die populair is in de hele levant.

Muzikanten

Bardo
Rob Banken (sax), Cesar De Sutter (gitaar, zang), Gilles Vandecaveye (piano, keys, zang, spoken word), Lieven Van Pee (contrabas en elektrische bas), Elias Devoldere (drums)
Matt Watts
Matt Watts (zang, gitaar), Nicolas Rombouts (bas, co-auteur en producer), Geert Hellings (gitaar) , Maarten Moesen (drums) * Nicolas Rombouts wordt vervangen door Tim Vandenbergh
Momma Said So
Kasper Cornelus (zang), Hannah Cornelus (zang), Inti Ayavaca Flores (zang), Roel Delplancke (drums, percussie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz

Veiligheid voorop tijdens corona

Vanaf 7 maart 2022 gelden volgende huisregels.

  • Er is ventilatie met CO2-meter.
  • Ben je ziek? Blijf dan thuis.

Bekijk de covid-regels van de Handelsbeurs ▸