Kraakpand #1 met oa Simplesongs & Fables Of Fungus

di26.09.06

De voorbije jaren stonden in de Handelsbeurs heel wat grote namen op het podium. Ze hebben één ding gemeen: ooit zijn ze klein begonnen. ‘Kraakpand’ stelt één keer per maand het Ha’-podium open voor beloftevolle muzikanten. Reizende ster in wilde rock, klassieke muziek of iets compleet anders? Stuur een demo naar onze programmator Michael Joostens (kijk in de nieuwsflash voor meer info) en misschien staat jouw naam binnenkort op de Ha’-kalender!

Suspensores

Als componist en pianist verkende Michiel De Malsche een erg breed spectrum aan muziekgenres, gaande van punk tot symfonische muziek. Met het maken van muziek op de computer had hij echter geen ervaring. Tot hem gevraagd werd om elektronische muziek te schrijven voor een modeshow. Het publiek was enthousiast, dus ging De Malsche ermee door. Om de computermuziek een afgewerkt vol geluid te geven, verzamelde hij vijf muzikanten rond zich. Resultaat: een uiterst dansbare en meeslepende mix van elektro, jazz, noise, dub en pop. De vier verschillende nationaliteiten in de groep en een weloverwogen dosis improvisatie vullen elk gaatje in het geheel.

Fables of Fungus

Eén van de belangrijkste figuren uit de Amerikaanse muziek van de 20ste eeuw was Charles Mingus. Deze legendarische contrabassist speelde samen met de grootste muzikanten van de jaren ’50: Charlie Parker, Miles Davis, Bud Powell, Art Tatum en Duke Ellington. In zijn muziek hoor je een rauwe klank en eigenzinnige melodieën. Ze draait vaak rond blues en collectieve improvisatie. Charles Mingus stierf in 1979, maar is dankzij Fables of Fungus levendiger dan ooit. Om de composities van Mingus uit te werken en live te spelen, zocht contrabassist Fre Madou enkele jonge topmuzikanten bij elkaar. Met z’n achten produceren ze een geweldige energiestoot. Je waant je ogenblikkelijk in een groezelig Amerikaans jazzcafé.

SimpleSongs

100% Puur is een tweejarig opvolgingsproject dat alle finalisten uit de verschillende provinciale popconcours podiumkansen geeft. Wie tot dit selecte clubje behoort, heeft dus al wat bewezen. Eén van de 100% Puur-adepten raakte ook door de Kraakpandselectie. SimpleSongs is de eenmansgroep rond singer-songwriter Ken Veerman die eenvoudige liedjes voor gitaar of piano kruist met ter plekke gemaakte samples, geluidscollages, een krakende laptop en bakken galm. Het is een erg rijke en volle variant van het ‘singersongwriter’-concept. Een breekbaar ingetogen geluid wordt afgewisseld en gecombineerd met dramatisch experiment, zonder dat SimpleSongs daarbij vergeet een ontroerende collectie kampvuurliedjes te brengen.

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸