[ˈkɑːmos] / Rembrandt Frerichs Trio & Kayhan Kalhor (kemenche)

jazz
wo03.02.21

Om de Corona-pandemie te helpen indijken, werden in de Handelsbeurs alle concerten t/m 31 mei uitgesteld naar een latere datum of afgelast. Dit is een verplaatst concert. Tickethouders werden op de hoogte gebracht. Lees meer in het nieuwsbericht

Rembrandt Frerichs Trio

Sinds de Nederlander Rembrandt Frerichs en de Iraanse Kayhan Kalhor elkaar ontmoetten in 2013, ontstond er een succesvolle samenwerking en een diepe vriendschap. 

Dat leidde tot It’s Still Autumn, een tweedelig album waar opvallende instrumenten samenkomen in een exotische, internationale sound.

Iraanse melodieën en de barok

Kayhan Kalhor bespeelt de kemenche, een driesnarig instrumentHij is een bekend gezicht van een aantal ECM-releases en zijn deelname aan Yo-Yo Ma's gerenommeerde Silk Road Ensemble. 

Met Frerichs trio doet hij de grenzen tussen genres, tijdperken en geografische invloeden vervagen. Het leidt tot een bedwelmende taal, met historische instrumenten uit de barok in een hele nieuwe context.

[ˈkɑːmos]

In [ˈkɑːmos] verkennen de Finse zangeres Aino Peltomaa en bassist Nathan Wouters concepten als licht en duisternis via de eindeloze mogelijkheden van hun instrument. Het resulteert in delicate, fragiele akoestische texturen of net overweldigende spectrale soundscapes.

De songteksten baseert Peltomaa op Finse mythologie. In combinatie met Wouters zijn composities en de ruimte voor improvisatie zorgt dat voor een uniek en prikkelend palet van kleuren. Ze presenteren een naamloos album, uit bij Aspen Edities.

Extra info

20u15 [ˈkɑːmos]
Aino Peltomaa (zang, tekst), Nathan Wouters (contrabas, elektronica, composities)
21u15 Rembrandt Frerichs Trio & Kayhan Kalhor
Rembrandt Frerichs (fortepiano), Kayhan Kalhor (kemenche), Tony Overwater (violone), Vinsent Planjer (drums, percussie)

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz