Kaat De Windt Project: 'princess4president'

pop / rock / song, jazz
do09.03.17

Princess for president

princess4president is een project van pianiste/componiste Kaat De Windt, bassist Mirko Banovic, drummer Etienne Plumer en zangeressen Naomi Sijmons en Annelies Van Dinter.

De veelkleurige pop-, jazz arrangementen van de ritmesectie vormen de basis voor het eigenzinnige universum van de compostities van Kaat De Windt.

Vrije jazz en minimal pop krijgen de warmte van gospel en desert blues zonder rauwheid te schuwen.

In de Handelsbeurs

De sterke sociaal geëngageerde teksten van oa Elvis Peeters, de indringende stemmen van zangeressen Naomi Sijmons (aka Reena Riot ), Annelies Van Dinter (Echo Beatty), de grooves en het klankenpalet van bassist Mirko Banovic (Arno, Arsenal) , de fijne en tribale percussie van Etienne Plumer (Rêve d’Eléphant, Animus Anima) en het eigenzinnige toestenwerk van Kaat De Windt leveren muzikale parels op.

Wat vooraf ging

De compositie opdracht van Vooruit aan Kaat De Windt voor het uitwisselingsproject tussen het “Vooruit Geluid”-festival in Gent en het “Musiques-Echanges”-festival in Québec leidde tot de oprichting van de groep “White Wine Dark Grapes”.

Met zes muzikanten van uit uiteenlopende scènes brachten zij hedendaagse jazz, met invloeden van hedendaags klassiek, etnische muziek en jazz.

Enkele voorlopers van “princess4president”:

  • “Sugarbeat”, een project van bassist Mirko Banovic en Lazara Rossel Albear (performance, drums). Gast: Kaat De Windt (piano).
  • In 2013, de opdracht van “Beeldenstorm” vzw aan Kaat De Windt voor de muziekcreatie van een dansfilm voor kinderen: “Klokkenluider”.
  • Voor de muziektheater productie “Mest”/”Hunger for Trade” (KVS, 2014) in regie van Guy Dermul componeerde Kaat De Windt soundtracks en een aantal songs op teksten van oa Elvis Peeters. Met zangeressen Naomi Sijmons (Reena Riot), Lucy Grauman, en Kaat De Windt (piano/fender rhodes). Mirko Banovic en Etienne Plumer creërden de samples voor bas en drums.
  • Zangeressen Naomi Sijmons en Annelies Van Dinter zijn beiden singer songwriters en leiders van hun eigen band; “Reena Riot ” en ” Echo Beatty”. Zij werkten samen aan andere projecten en namen o.a.de soundtrack op voor de jeugdopera “It’s Frankenstein, stupid” met muziek van Kaat De Windt.

Muzikanten

Kaat De Windt (piano, rhodes, compositie), Naomi Sijmons (zang, gitaar) & Annelies Van Dinter (zang, gitaar, arrangement), Michel Hatzigeorgiou (bas), Etienne Plumer (drums, arrangement drums)
Michel Hatzigeorgiou (AKA Moon) vervangt Mirko Banovic op bas
Boekhandel Paard Van Troje verkoopt na het concert in de foyer boeken van Elvis Peeters.
Uit het Handelsbeurs Magazine:

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrieven Jonge Oren en Jazz