Jef Neve: 'Mysterium' (cd-release)

aanstekelijk
jazz, pop / rock / song
wo20.05.20
19u00 Deuren
20u15 Aanvang
t.b.c. Vermoedelijk einde
€ 25 VVK
€ 28 ADK
€ 5 Uitpas met kansentarief
Genummerde zitplaatsen

Nieuw album Mysterium

Variatie lijkt in Jef Neve's carrière een sleutelwoord. In wisselende formaties rijmde hij zijn pianospel over de genres heen, gaande van tours met Gabriel Rios en jazz- en hiphopzanger José James tot en met de Vlaamse Natalia. 

Ook als zuiver componist laat hij zich gelden, met twee pianoconcerto’s en de muziek voor televisiereeks In Vlaamse Velden op zijn naam. Hij stelt zijn nieuwe album voor, met de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld.

Een brief van Jef

In een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn heb ik nood aan het mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende. 

De muziek is tegelijk complex én verrassend eenvoudig, een evenwicht dat ik tijdens het compositieproces goed heb proberen te bewaken. De band heeft de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke inbreng geïnterpreteerd en tot leven gewekt.

Dat zijn de momenten waar je het als componist voor doet: na maanden te zoeken in de krochten van je ziel wordt de eerste levensadem in de partituur geblazen en komt de muziek tot leven. Dat is ultieme schoonheid. 

Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, ongedwongen improviserend als obligaat klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten in de tessituur van de kopers. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd.

Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen.

Tot snel!

Jef

foto © Rob Walbers

Progamma

Muzikanten
Jef Neve (piano), Jasper Høiby (contrabas / DK), Teus Nobel (Trompet / NL), Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen​, Andy Dhondt​ (tenorsax), Pieter Kindt (​bastrombone)​

Neem je graag je kinderen mee? Jef Neve speelt deze release om 16u ook solo als familieconcert (6+).  

Andere muziekliefhebbers ontdekten ook volgende concerten:

pop / rock / song

Nieuw album APPLZ ≠ APPLZ​

di09.06.2020u15
pop / rock / song

Het beste van 20 jaar + nieuwe nummers

vr11.09.2020u15
pop / rock / song

Dansbare pop

ma21.09.2020u15

Blijf op de hoogte - Handelsbeurs nieuwsbrief

Door in te schrijven, ga je akkoord met de privacyverklaring van de Handelsbeurs.
Ontdek ook de nieuwsbrief klassiek of jazz

Kom je wel eens vaker?
Neem een abonnement

Krijg korting en geniet heel het jaar van de beste plaatsen in jouw favoriete genre(s).

Tickets bestellen?

Korting à la carte

Kom je wel meer naar de Handelsbeurs? Doe je voordeel vanaf vier concerttickets.

  • 4 of 5 concerten -10% op de basis- of reductieprijs
  • 6 of 7 concerten -15% op de basis- of reductieprijs
  • 8 of meer concerten -20% op de basis- of reductieprijs

Bestel à la carte online ▸